Aprit gads, kopš bez pēdām pazudis «Kaupo». Policija ekipāžu meklēs pat 10 gadus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Šodien aprit gads, kopš par katamarānu «Kaupo» un tā ekipāžas dalībniekiem nav informācijas. Arī policija joprojām meklē katamarāna apkalpes locekļus, taču bez panākumiem.

Februārī starptautiskā meklēšanā Valsts policija izsludināja trīs «Kaupo» ekipāžas dalībniekus - 1948.gadā dzimušo Aleksandru Popovu, 1948.gadā dzimušo Svetlanu Timofejevu un 1970.gadā dzimušo Aigaru Grenenbergu-Grīnbergu.

Iepriekš policija norādīja, ka tiklīdz būs kaut sīkākā informācija, par to tiks izziņots. Pagaidām ziņu nav. Valsts policijas pārstāve Linda Neimane-Zobena portālam «Apollo» sacīja, ka policija «Kaupo» ekipāžu meklēs pat 10 gadus. Tomēr gadījumā, ja kāds no ekipāžas locekļu tuviniekiem vēlēsies, lai viņa piederīgo atzīst par mirušu, tad šīs personas meklēšana tiks pārtraukta. «Vienmēr jau pazudušu cilvēku tuviniekos mājo cerība,» piebilda Neimane-Zobena.

«Kaupo» ekspedīcijas preses sekretāre Latvijā Kristīna Timofejeva portālam «Apollo» sacīja, ka patlaban vairs nezinot, ko domāt. Oficiāla informācija par katamarāna atrašanās vietu nav pat niecīgākā. «Mēs nezinām, ko domāt. Pēdējās ziņas bija [2009.gada] augustā. Pat nezinu, ko teikt. Versijas ir visādas, avārija, pirāti uzbrukuši,» viņa sacīja.

Jau vēstīts, ka «Kaupo» un tā ekipāžas dalībnieki pazuduši ceļojuma laikā Indijas okeānā posmā starp Dienvidāfrikas Republiku un Austrāliju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu