«Toyota» Austrālijā atsauc 116 000 «HiLux» automašīnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» paziņoja par vairāk nekā 116 000 «HiLux» automašīnu atsaukšanu Austrālijā saistībā ar bažām, ka automobiļos varētu rasties bojājumi, ja tie bieži tiek izmantoti pa nelīdzeniem ceļiem.

Atsaukums aptver 116 507 «HiLux» modeļus, kas ražoti laika periodā no 2005. gada janvāra līdz 2010. gada februārim.

«Lauku reģionos, ja ar automašīnu tiek bieži veikta strauja paātrināšanās vai bremzēšana pa nelīdzeniem ceļiem, tad varētu tikt bojāta kardāna centra atbalsta stiprinājumi,» teikts «Toyota» Austrālijas struktūrvienības paziņojumā.

Par šāda veidu problēmu kompānija saņēmusi jau 19 ziņojumus, no kuriem vienā gadījumā atbalsta stiprinājumi salūzuši, taču cilvēki ievainojumus nav guvuši.

«Toyota» preses sekretāre Lora Hila norādīja, ka «HiLux» īpašnieki var turpināt izmantot savas automašīnas, jo to atsaukšana ir tikai kā piesardzības līdzeklis.

Kā ziņots, «Toyota» šogad skāruši vairāku automašīnu atsaukumi un kopumā kompānija bijusi spiesta pasaulē atsaukt vairāk nekā desmit miljonus automobiļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu