Sācies skatītāju balsojums par «Spēlmaņu nakts» nominācijām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

«Spēlmaņu nakts» ir lielākais gada notikums Latvijas teātra pasaulē, kas šogad norisināsies jau 17. reizi. Par tradīciju ir izveidojies arī «Nordea lielais skatītāju balsojums», kas jau trešo gadu dos iespēju skatītājiem pašiem lemt un balsot par savu simpātiju trīs galvenajās «Spēlmaņu nakts» nominācijās – Gada dramatiskā teātra izrāde, Gada aktieris un Gada aktrise. Sagaidām, ka balsojumā piedalīsies vismaz 10 000 skatītāji.

«Spēlmaņu nakts 2009/2010» noslēguma ceremonija norisināsies 23. novembra vakarā Dailes teātrī un tās veidotāji ir Gundars un Jurate Silakaktiņi, bet vadītājs –Jānis Skutelis. Šī gada tematika ir tādas teātra dzīves neiztrūkstošas sastāvdaļas kā mistika, maģija, rituāli...

Daiga Šiliņa – Gaismiņa, Latvijas Teātru darbinieku savienības priekšsēdētāja: «Ir sens ticējums: ja aktieris uz skatuves atrod naglu, tas nozīmē jaunu lomu – jaunu sākumu, jaunu iespēju sevi pierādīt. Uz skatuves atrastā nagla jebkuram atradējam nes laimi. Tā noteikti jāsaglabā kā talismans, kas piesaista un simbolizē veiksmi it visā. Teātris ir radies no rituāla un vēl joprojām tāds ir  - sanāk kopā aktieri un režisors, saliek kopā labākās idejas, gaišākās domas un tic, ka izdosies. Un notiek!"

Nordea banka ir «Spēlmaņu nakts» ģenerālsponsors un jau trešo gadu organizē skatītāju balsojumu. «Nordea lielā skatītāju balsojuma” uzvarētāji, rezultāti, kā arī naudas balvas apjoms, kas tiks piešķirts uzvarētājiem ir atkarīgs tieši no pašiem balsotājiem. Par katru balsi Nordea piešķirs 10 santīmus. Tas nozīmē, ka 10 000 skatītāju balsis nodrošinās 1000 latu balvu uzvarētājam.

Valdis Siksnis, Nordea bankas Latvijas filiāles vadītājs: «Spēlmaņu nakts ir viens no spilgtākajiem ikgadējiem teātra dzīves notikumiem. Nominācijas un balvas palīdz skatītājiem orientēties teātra sezonas sasniegumos. Arī aktierim tas  ļauj justies novērtētam un sniedz gandarījumu, īpaši, ja vērtējums atkarīgs no skatītāja objektīvā sprieduma. Es esmu izvēlējies savus favorītus un aicinu arī pārējos teātra skatītājus atdot balsi savam iedvesmojošākajam šīs sezonas teātra atklājumam.»

Balsot par savu favorītu varēs 12 Latvijas teātros: Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Valmieras teātrī, Liepājas teātrī, Daugavpils teātrī, Leļļu teātrī, «Teātra observatorijā», Latvijas nacionālajā operā, «Dirty Deal» teātrī un «Ģertrūdes ielas teātrī» līdz pat 20. Novembrim.

Balsot varēs arī visās Nordea filiālēs, kā arī spēlmaņu nakts oficiālajā mājas lapā «spelmanunakts.lv». Balsojot teātros visas balsošanas anketas piedalās loterijā, kuras balvu fondu sastāda 100 biļetes uz dažādām Latvijas teātru izrādēm. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu