Japāņi izgudrojuši robotu cīņai ar lapsenēm

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Stephen Begin, CC licence

Robottehnikas profesoram Sekinē Japānas pilsētā Utsunomijā ir draugs, kura darba pienākumos ietilpst lapseņu pūžņu iznīcināšana. Pēdējo gadu laikā šī oriģinālā amata veicējs ticis sadzelts vairāk nekā 90 reizes - lapsenes uzbrūk katram, kurš pūznim pietuvojas tuvāk par trīs metriem. Ir skaidrs, ka šāda darba veiksānai nepieciešams robots, vēsta «Plastic Pals».
 
Cīņā ar lapsenēm profesors Sekinē nolēma izmantot 1,70 metru lielu cilvēkveidīgu robotu, kurš līdz tam tika izmantots kā bērnu pavadonis. Par godu irokēzu ciltij tas tika nosaukts par Mohikāni. Robots ir veidots no viegliem metāliem un koka, kas tā kustībām ļauj izmantot kompaktus motorus.

Mohikānis ir vadāms ar balss komandām, taču, precīzāku operāciju veikšanai, paredzēta arī distances vadības pults. Pašlaik notis robota izmēģinājumi, bet tā izmantošana lapseņu iznīcināšanā paredzēta nākošajā pavasarī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu