Strīķe un Vilks: Vilnīša darbība liecina par plāniem likvidēt KNAB

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šefa vietnieki Juta Strīķe un Alvis Vilks, kā arī citi biroja darbinieki piektdien izplatījuši atklātu vēstuli, kurā aicina premjeru Valdi Dombrovski tomēr neapstiprināt KNAB vadītāja Normunda Vilnīša reorganizācijas plānus.

Vēstulē abi KNAB šefa vietnieki norāda, ka aizbildinoties ar korupcijas apkarošanas pastiprināšanu reģionos, tiek plānotas apjomīgas izmaiņas birojā, kuru rezultātā efektīvi funkcionējošs birojs pārvērtīsies par formālu pretkorupcijas iestādes «izkārtni».

«Plānotās reorganizācijas rezultātā palielinās administratīvais aparāts, tiek atņemtas lēmuma pieņemšanas tiesības biroja pašreizējiem priekšnieka vietniekiem, korupcijas apkarošanas un novēršanas funkcijas tiek izkaisītas pa dažādām grupām, nodaļām un departamentiem; 10 nodaļu vietā tiek paredzēta 21 struktūrvienība, divu priekšnieka vietnieku vietā – viens vietnieks un trīs departamentu vadītāji,» teikts vēstulē.

«Tā kā saskaņā ar premjera izveidotās starpinstitūcijas komisijas ieteikumiem tā ir konceptuāli atbalstījusi reorganizācijas shēmu Nr. 1, lūdzam Komisiju skaidrot, vai viņi atbalsta tikai teritoriālo operatīvās darbības vienību iekļaušanu apkarošanas bloka sastāvā vai akceptē shēmu nr. 1 kopumā, kas paredz kardinālas izmaiņas visu funkciju veikšanā.»

Pēdējā gada Vilnīša darbība, lēmumi un rīcība rada pārliecību, ka Vilnīša patiesais mērķis ir biroja darbības spēju mazināšana un tam sekojoša KNAB faktiska likvidācija, norāda KNAB šefa vietnieki.

Premjeram būs jādod zaļā gaisma Vilnīša iecerēm par izmaiņām KNAB.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu