Strīķe un Vilks: KNAB atstājis iespaidīgs skaits labu darbinieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja Normunda Vilnīša vietnieki Juta Strīķe un Alvis Vilks neslēpj, ka gatavi pamest darbu birojā un vienlaikus atklāj, ka iestādi jau pametis ievērojams skaits labu darbinieku.

Uz jautājumu, vai gatava pamest darbu birojā, Strīķe intervijā portālam «pietiek.com» saka: «Mēs netaisāmies stumdīt papīrus starp departamentiem, grupām, nodaļām un nodarboties ar kaut kādu formālu vīzēšanu, rakstīšanu un bakstīšanu. Mēs esam veidojuši tādu struktūru, lai ietu uz rezultātu. Ja mēs neredzam, ka to rezultātu var panākt, tad...»

Vilks norāda, ka līdzšinējās izmaiņas birojā notikušas tādā veidā, ka to atstājis iespaidīgs skaits darbinieku. «Ļoti labu darbinieku, piemēram, izmeklēšanas nodaļas vadītāja vietnieks,» piemetina Strīķe.

«Cilvēki tika atbrīvoti tāpēc, ka mainījās biroja struktūra un viņiem vai nu nevarēja, vai negribēja, vai nepiedāvāja citus amatus. Tā vietā tika pieņemti cilvēki bez konkursiem, diezgan nesaprotamā kārtībā. Daļēji, protams, cilvēki ir gājuši projām tāpēc, ka nejutās pārliecināti vairs par savu vietu šeit, nogurst no dažādām nesaprotamām darbībām birojā,» portālam atklāj Vilks.

Tāpat netiek slēpts, ka biroja cilvēki noguruši no dienesta izmeklēšanām un paskaidrojumu rakstīšanām. «Klausīšanās no priekšnieka, ka «tu esi nekam nederīgs», augsta līmeņa profesionāļiem diezgan ātri liek saprast, ka viņi savus spēkus var pielietot kaut kur citur,» norāda Strīķe.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu