Neuzticības izteikšana Vilnītim, iespējams, nenotika brīvprātīgi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vairāk nekā 100 Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku atklāto vēstuli premjeram, kurā pausta neuzticība biroja vadītāja Normunda Vilnīša darba stilam un iecerētajām biroja reformām, iespējams, atsevišķi biroja darbinieki nav parakstījuši brīvprātīgi, ziņo «Neatkarīgā».

Laikraksta rīcībā nonākusi kādas KNAB darbinieces vēstule, kurā izklāstīti patiesie vēstules tapšanas apstākļi. To, ka daļa darbinieku zem vēstules parakstījušies savu tiešo priekšnieku spiediena rezultātā, intervijā Latvijas Radio pieļāva arī KNAB vadītājs Vilnītis.

«Man vēstules teksts likās emocionāls, garš un nekonkrēts. Lai arī daudzas lietas birojā nav pareizas, nolēmu vēstuli neparakstīt, jo šādu vadības attiecību kārtošanu neatbalstu. Tādu pašu lēmumu pieņēma arī pārējās kabineta kolēģes,» raksta KNAB darbiniece.

Pēc divām dienām viņas esot apmeklējusi arodbiedrības līdere un aicinājusi pārdomāt. Viņai līdzi bijis visu darbinieku saraksts, kurā ar krāsainām atzīmēm bijusi fiksēta katra darbinieka līdzšinējā nostāja. Pēc atkārtota parakstīšanās atteikuma saņemšanas pierunāšanā iesaistījies darbinieču priekšnieces palīgs.

Vadītāji atklāti pateikuši, ka neitrālo nevar būt – tie, kuri neparakstīšot, esot par biroja iznīcināšanu. Tapis zināms, ka nākamajā dienā tiks sasaukta arodbiedrības sapulce, kurā tikšot nosaukti vēstuli neparakstījušo darbinieku vārdi, raksta «Neatkarīgā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu