Kampars: valsts jau Ķirsonam palīdzējusi. Viņš pats sev negrib palīdzēt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ekonomikas ministrs Artis Kampars («Vienotība») uzskata, ka valsts pazīstamajam uzņēmējam Gunāram Ķirsonam jau pietiekami daudz ir palīdzējusi, taču pats uzņēmējs nevēlas sev palīdzēt.

Ministrs intervijā laikrakstam «Diena» stāsta, ka atsevišķos gadījumos valsts finansiāla palīdzība uzņēmumiem ir pieļaujama. Uz jautājumu, vai «Lido» īpašniekam valsts plāno palīdzēt, Kampars atbild, ka viņam jau sniegta nopietna palīdzība.

«Tomēr realitāte ir tāda, ja uzņēmējs pats īsti nevēlas sev palīdzēt, tad no malas visa palīdzība ne vienmēr izrādās efektīva. Viņš ir saņēmis ļoti lielu valsts palīdzību, izsniegto garantiju summas ir ļoti lielas. Informācija no Garantiju aģentūras un arī bankām, kas kreditējušas «Lido» grupu, neliecina par Ķirsona ļoti lielu ieinteresētību uzņēmumu pārstrukturizēšanā, kas ir nepieciešams,» sacīja Kampars.

Kā ziņo LETA, Ogres rajona tiesa 8.decembrī paredzējusi izskatīt šā gada oktobrī ierosināto «Lido» īpašnieka Ķirsona maksātnespējas lietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu