Dienvidkoreja cer uz atbildīgākām Latvijas attiecībām ar Ziemeļkoreju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Militārā provokācija no pret Dienvidkoreju no Ziemeļkorejas puses esot atšķirīga no visa agrākā. Arī Ķīnai nebūs viegli aizstāvēt Ziemeļkoreju. Šobrīd Ķīnu mēģina pārliecināt arī ASV, Japāna un Eiropas Savienība (ES). «Mēs tiešām ceram uz ES, ieskaitot Latviju, pamudinājumu Ķīnai gan reģiona, gan starptautiskajā līmenī uzņemties atbildīgāku un konstruktīvāku lomu attiecībās ar Ziemeļkoreju,» sarunā ar laikrakstu «Diena» norādīja Dienvidkorejas vēstnieks Čojs Hījons.

Viņš uzsvēra: «Viņi [Ziemeļkoreja] ir mūsu brāļi un māsas, mēs viņiem vēlam labu, un viņiem varētu būt sava spoža nākotne. Ja viņi turpina izstrādāt kodolieročus un provocēt mūs, viņiem nav nekādas iespējamās nākotnes. Bet, ja viņi atsakās no kodolieročiem un provokācijām, tad mēs vienmēr esam apliecinājuši, ka esam labprātīgi un gatavi viņiem palīdzēt ekonomiski nostāties uz kājām.»

Hījons arī norādīja, ka abu Koreju apvienošanās ir laika, nevis izvēles jautājums. «Mēs pilnīgi noteikti būsim atkal vienoti. Bet konkrēti šobrīd ir svarīgi pārtraukt Ziemeļkorejas militārās provokācijas. Vispirms pirmo soli, pēc tam – nākamo.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu