Ziemeļkoreja: karā ar Dienvidkoreju tiks pielietoti kodolieroči

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ziemeļkoreja izplatījusi brīdinājumu, ka jaunā karā ar Dienvidkoreju tiks pielietoti kodolieroči.
Kā piektdien vēsta komunistu režīma oficiālā mājaslapa «Uriminzokkiri», jauns karš Korejas pussalā ir tikai laika jautājums.

«Dienvidkorejas bezatbildīgās kara politikas dēļ jautājums nav par karu vai mieru Korejas pussalā, bet gan par to, kad karš izcelsies,» teikts vietnē. «Ja karš izcelsies, tas novedīs pie kodolkara, un tas neaprobežosies tikai ar Korejas pussalu.«

Atsevišķā komentārā valdošās partijas avīze «Rodong Sinmun» piektdien Korejas pussalu raksturojusi kā pasaules visbīstamāko vietu.

Tā atkārtoti aicina noslēgt oficiālu miera līgumu ar ASV un prasa no Dienvidkorejas izvest tur dislocētos 28 500 amerikāņu karavīrus.

«Korejas pussala joprojām ir reģions, kurā pastāv vislielākās kara izcelšanās briesmas pasaulē,» raksta avīze. «Tas pilnībā ir saistīts ar ASV īstenoto agresijas politiku pret Ziemeļkoreju.«

Ziemeļkoreja pēdējos gados ir sarīkojusi divus kodolsprādzienus un nesen atklājusi jaunu urāna bagātināšanas rūpnīcu. Kā uzskata eksperti, Phenjanai ir resursi vismaz divu kodolgalviņu izgatavošanai gada laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu