Dienvidkorejas pierobežas salā noslēgušās militārās mācības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Neraugoties uz Ziemeļkorejas uzbrukuma draudiem, Dienvidkorejas karavīri pirmdien pierobežas salā pie strīdīgās abu valstu jūras robežas aizvadījuši militāros manevrus ar kaujas munīcijas izmantošanu.

Kā apliecināja Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija, militārās mācības sākās pirmdien plkst.14.30 pēc vietējā laika (plkst.7.30 pēc Latvijas laika) un tās notika pagājušajā mēnesī apšaudītajā pierobežas salā Jonpjonā, tikai 11 kilometru attālumā no Ziemeļkorejas piekrastes.

Un, lai gan Ziemeļkoreja bija draudējusi ar prettriecienu, mācības aizritējušas bez incidentiem.

Jau vairākkārt ziņots, ka 23.novembrī pēc līdzīgiem manevriem Ziemeļkoreja apšaudīja Jonpjonas salu, nogalinot četrus cilvēkus, tostarp divus civiliedzīvotājus.

Phenjana apstrīd robežu Dzeltenajā jūrā, ko ANO spēki noteica pēc 1950.-1953.gada kara. Tā apgalvo, ka ūdeņi ap Jonpjonas salu un citām Dienvidkorejas pierobežas salām esot tai piederoša jūras teritorija.

Krievija un Ķīna iepriekš mudināja Dienvidkoreju atteikties no šiem manevriem.

Kā, komentējot Dienvidkorejas militārās mācības, pirmdien paziņoja Pekina, nevienam nav tiesību musināt uz konfliktu vai to veicināt. Tajā pašā laikā Ķīna aicina saglabāt mieru Korejas pussalā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu