Ziemeļkoreja gatava sākt «svēto karu»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ziemeļkoreja ir gatava sākt «svēto karu», balstoties uz kodolsavaldīšanu, ceturtdien ziņo Ziemeļkorejas mediji.

«KTDR revolucionārie bruņotie spēki ir pilnībā sagatavojušies sākt jebkurā brīdī Korejas tipa svēto karu par taisnīgumu, balstoties uz kodolsavaldīšanu, lai dotu pretsparu ienaidnieka rīcībai, kas noved situāciju līdz kara robežai,» vēsta Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA).

Kā norāda aģentūra, bruņoto spēku ministrs Kims Junčuns izteicis šo brīdinājumu apspriedē Phenjanā, kurā tika svinēta 19.gadadiena, kopš līderis Kims Čenirs kļuva par Korejas Tautas armijas virspavēlnieku. Phenjana arī atkārtoja savu apgalvojumu, ka Dienvidkorejas šaušanas mācības ar kaujas lādiņiem esot gatavošanās jaunam Korejas karam.

«Dienvidkorejas marionešu spēki izvērš tik smagu militāro provokāciju, raidot šāviņus savās agresīvā kara mācībās pret KTDR,» vēsta KCNA.

Dienvidkorejas bruņotie spēki ceturtdien rīkoja šaušanas mācības ar kaujas lādiņiem, kurās piedalījās tanki, artilērija un reaktīvie iznīcinātāji, tādējādi demonstrējot spēku mēnesi pēc Ziemeļkorejas uzbrukuma pierobežas salai, kur gāja bojā četri cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu