Svētkos no mājas telefona zvanīts biežāk un runāts ilgāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pete Prodoehl , CC licence

Līdzīgi kā pērn, arī šajos Ziemassvētkos un Jaunajā gadā «Lattelecom» klienti, izmantojot mājas telefonu, aktīvi svētkos sveica radus un draugus. Sarunu pieaugums bija vērojams gan sarunām «Lattelecom» tīklā, gan sarunām uz ārzemēm, portālu «Apollo» informēja «Lattelecom» Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, 2010. gada Ziemassvētkos un Jaunajā gadā «Lattelecom» klienti pa mājas telefonu runājuši par 64% ilgāk nekā parastā decembra dienā.

Izmantojot «Lattelecom» nodrošinātos izdevīgos sarunu tarifus uz ārzemēm, iedzīvotāji no mājas telefona Ziemassvētkos un Jaunajā gadā visvairāk zvanījuši uz Igauniju, Lietuvu, Krieviju, Ukrainu, Vāciju, Zviedriju, Īriju, Lielbritāniju un Izraēlu. Jāatzīmē, ka vienlīdz aktīvi iedzīvotāji zvanījuši gan Ziemassvētkos, gan Jaungada brīvdienās.
 
Neskatoties uz daudziem citiem savstarpējās saziņas veidiem, Latvijā mājas telefonu lieto puse mājsaimniecību jeb 450 tūkstoši. Arī speciālisti atzīmē mājas telefona joprojām lielo lomu saziņas procesos.

 Geštaltpraktiķe Elīna Zelčāne atzīst, ka telefona saruna, protams, nespēj aizstāt sarunu klātienē, taču tā vismaz daļēji apmierina vajadzību pēc kontakta. «Pa telefonu mēs varam viens otru uzmundrināt un atbalstīt. Mēs varam izstāstīt notikumus savā dzīvē un apjautāties par svarīgāko otra dzīvē. Ir labi, ja saruna nav jāsteidzina un uz jautājumu «Kā tev iet?» mēs varam atbildēt plašāk nevis tikai ar vārdiem «labi» vai «slikti». Tāpēc ļoti laba lieta ir pieslēguma veids, kurā par telefonu tiek maksāta konstanta summa neatkarīgi no sarunu ilguma. Ja sarunājoties nav jāskaita minūtes un par tām iztērētie santīmi, cilvēkam ir vieglāk atbrīvoties un runāt par jūtām. Sarunās aci pret aci mēs reizēm ieturam pauzes, ļaujamies nopūtām vai īsam klusuma mirklim. Arī telefona sarunā, ja tā nav tikai formāla apvaicāšanās, bet dziļš un patiess kontakts, ir svarīgs laiks, kurā cilvēks ne tikai runā, bet uz mirkli ieklausās sevī,» tā Zalčāne.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu