Ministrs neizpratnē par žurnālistu interesi atspoguļot pedofilu tiesas procesus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs piektdien vizītes laikā Liepājā pauda neizpratni par žurnālistu interesi atspoguļot dzimumnoziedznieku un pedofilu tiesas procesus.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc tiesās izskatāmo lietu kalendāros šādas tiesvedības norādītas kā «informācija nav izpaužama», liedzot sabiedrībai uzzināt tiesājamo vārdus un apsūdzības, Štokenbergs sacīja, ka «nesaprot, kur ir tā publiskā interese šādas lietas atspoguļot masu medijos».

Viņš uzsvēra, ka informācija par dzimumnoziedznieku un pedofilu tiesu procesiem nav izpaužama, lai aizsargātu upuru intereses, un nav nepieciešama papildu reklāma šādām tiesas sēdēm. «Žurnālisti, staigājot pa tiesu, ļoti viegli varētu identificēt cietušos. Ja mēs samērojam cietušo intereses ar kopīgo sabiedrības interesi, uzskatu, ka šajā gadījumā cietušā intereses ir svarīgākas,» pastāstīja tieslietu ministrs.

Kurzemes apgabaltiesā gandrīz katru mēnesi izskata krimināllietas, kas saistītas ar dzimumnoziegumiem. Kaut arī šīs tiesas sēdes ir slēgtas, masu medijiem nav pieejama informācija par tiesājamiem, kā arī Krimināllikuma pantiem, pēc kuriem viņi apsūdzēti.

Arī 19.janvārī Kurzemes apgabaltiesā paredzēts skatīt krimināllietu pret kādu ventspilnieku, kurš apsūdzēts par netiklu darbību veikšanu ar mazgadīgiem bērniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu