Sesks: ZZS nekad nepiekritīs sociālā budžeta mazināšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Finanšu ministrijas izstrādātie budžeta konsolidācijas pasākumi, kuriem Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nepiekrīt, tālāk netiks virzīti, - ZZS savās pozīcijās stāvēs cieti, šorīt intervijā «Rietumu radio» sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Viņš uzsvēra, ka ZZS nekad nepiekritīs sociālā budžeta aizskaršanai, un kritizēja vakardienas balsojumu valdības sēdē, norādot, ka par tik jūtīgu jautājumu nevar lemt, iepriekš neapspriežoties ar koalīcijas partneriem.

«Vakar valdības darba kārtībā parādījās jautājums, ar kuru ministriem nav bijusi iespēja iepriekš iepazīties,» sacīja Sesks, uzsverot, ka tik jūtīgs jautājums kā budžeta konsolidācija iepriekš būtu jāapspriež koalīcijā.

Viņš norādīja, ka pusei konsolidācijas priekšlikumu ZZS nepiekrīt. «Mēs nekādā gadījumā nepiekrītam sociālā budžeta aizskaršanai, jo ir pilnīgi skaidrs, ka pensiju līmenis Latvijā nav augsts un to samazināt nav iespējams. Tāpat nedrīkst pasliktināt to iedzīvotāju dzīves līmeni, kas nonākuši finansiālās grūtībās un saņem sociālos pabalstus,» uzskata Sesks.

ZZS piekrītot ēnu ekonomikas jautājumu risināšanai, kur varot atrast lielas rezerves, un efektīvākai kapitālsabiedrību uzraudzībai.

Kā uzskata Liepājas mērs, realizējot konsolidācijas pasākumus, nedrīkst būt steiga. Viņš arī norāda, ka ZZS sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem nepiedalās «un, ja tajās ir kādi riski, par tiem nav informēta».

Kā informēja Sesks, vakar ZZS viens no valdes sēdē analizētajiem tematiem ir bijusi medicīna, kurai, «konsolidējot budžetu, nav iespējams vēl ko atņemt».

«Esam izveidojuši savu komisiju, kurā spriežam par to, kā uzlabot pacientu apkalpošanu, kā arī jautājumu par traumpunktiem, ko Veselības ministrijas ierēdņi uz valdības sēdi bija sagatavojuši nekvalitatīvi. Tagad ierēdņi gatavo skaidrojumu par to, kas vispār ir traumpunkts, un veido karti, kurā būs skaidri redzams, kur ir tuvākā vieta, kur, piemēram, Rudbāržu vai Dunikas iedzīvotāji var saņemt medicīniskos pakalpojumus,» informēja Sesks.

Sesks pārstāv Liepājas partiju, kas ir ZZS sadarbības partija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu