Īslandē top grupas «Instrumenti» debijas albums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Jau trešo nedēļu «Instrumenti» atrodas Reikjavīkā, Īslandē, kur «Greenhouse» studijā top grupas debijas albums, ko plānots izdot šī gada pavasarī.

Studijas izvēle «Instrumenti» mūziķiem bijusi skaidra jau vairāk kā gadu atpakaļ. “Greenhouse” ir vadošā studija Īslandē, kā arī viena no labākajām studijām alternatīvās un elektroniskās mūzikas jomā pasaulē, kur tapusi vairums dziedātājas Bjorkas albumu, tāpat pie ierakstiem šeit strādā «Múm», «CocoRosie», Keita Neša un citi. “Greenhouse Studios” pieder īslandiešu mūziķim, producentam un skaņu inženierim Valgīram Sigurdsonam, kurš kopā ar mūziķiem Niko Mjūliju, Semu Emidonu un Benu Frostu šeit izveidojis arī alternatīvās mūzikas leiblu «Bedroom Community».

Īpašus orķestra aranžējumus «Instrumenti» albumam rada Niko Mjūlijs – amerikāņu komponists, kurš ilgstoši strādājis kopā ar Filipu Glāsu, instrumentējis «Jónsi» solo ierakstu «Go», kā arī veidojis orķestrācijas Bjorkas darbiem.

«Instrumenti» šobrīd studijā strādā pie kopumā 20 dziesmām, taču albumā plānots iekļaut 12 – no kurām vairums bija dzirdamas arī grandiozajos «Instrumenti» šovos decembrī Sapņu Fabrikā. Gaidāmi arī vairāki nedzirdēti pārsteigumi - skaņdarbi, kas tapuši uz vietas studijā.

«Instrumenti» albuma ieraksts studijā turpināsies līdz janvāra beigām. Februārī un martā norisināsies darbs pie albuma miksa un māstrēšanas. Ar «SEB bankas» atbalstu albumu plānots izdot ne tikai Baltijā, bet arī Eiropā, Krievijā un ASV.

Līdz šim vienīgais grupas «Instrumenti» ieraksts bija mini albums «Pandemiya EP», kas tika izdots 2009. gadā.

«Instrumenti» gaitām «Greenhouse» studijā Reikjavīkā var sekot līdzi SEB Studenta Bankas sadaļā portālā «draugiem.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu