Sesks noliedz, ka ZZS nav priekšlikumu budžeta konsolidācijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija) noliedz, ka Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) nav konkrētu priekšlikumu budžeta konsolidācijai, un norāda, ka ZZS atbalstījusi arī vairākus premjera un finanšu ministra taupības priekšlikumus.

Trūkstošo naudu valsts budžeta konsolidācijai var atrast ministriju budžetos, kas salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir palielinājušies, kā arī, valsts pārvaldes institūcijas no privātīpašnieku namiem pārceļot uz valstij piederošajiem, intervijā «Rietumu Radio» sacīja Sesks.

«Zaļo un zemnieku savienība, rūpīgi pētot šī gada valsts budžetu, secinājusi, ka gandrīz katrai ministrijai, salīdzinot ar pagājušā gada budžetu, šogad ir vērojams pieaugums - vienai par 5%, citai par 10%, un pat par 15%,» informēja Sesks. Viņš norāda, ka valsts pārvaldē, salīdzinot ar 2010.gadu, pieaugums ir vairāk nekā 51 miljons latu, taču 20 miljoni latu no tiem paredzēti Eiropas Savienības fondu apguvei.

«Pozīcijas, kur vērojams pieaugums, ir ļoti dažādas. Piemēram, palielinājušies izdevumi starptautiskajai sadarbībai, braucieniem uz Maskavu un Briseli. Tur varētu miljonu vai divus ietaupīt,» uzskata Sesks. Viņš norādīja, ka samazinājums nav panākams dažās dienās, pirms tam esot jāveic kārtīgs audits.

Tāpat ZZS ir parēķinājusi, cik daudz telpu un ēku valsts pārvalde īrē no privātīpašniekiem par šodienai neadekvāti augstām cenām. «Daudzas valsts īpašumā esošās ēkas, samazinoties valsts pārvaldē strādājošo skaitam, ir pustukšas un nes zaudējumus,» norādīja Sesks. Kā piemēru viņš minēja valsts īpašumā esošo ēku Liepājā, Graudu ielā 50, kur vairāki stāvi stāv tukši un būtu iespēja izvietot valsts institūcijas, kas pašlaik telpas īrē no privātīpašniekiem.

Viņš arī norāda, ka Valsts nekustamo īpašumu aģentūrai ir jāsamazina īres cenas. «Tā ir valstij piederoša institūcija, kurai jāpielāgojas krīzes situācijai,» uzskata Liepājas domes priekšsēdētājs.

Sesks vēlreiz apliecināja, ka ZZS, lemjot par budžeta konsolidāciju, nepiekritīs samazinājumiem sociālajā jomā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu