Premjers un Mūrniece pagaidām izvairās atbildēt par demisiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrosvkis (V) un demisiju iesniegusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) šorīt izvairījās sniegt skaidras atbildes, vai demisija tiks pieņemta un ministre pārtrauks darba pienākumu veikšanu.

Mūrniece pirms valdības komitejas sēdes uz mediju jautājumiem neatbildēja, vien norādot, ka informācija būs pēc «Vienotības» valdes sēdes šo pēcpusdien, kura sāksies plkst.17. Savukārt premjers, dodoties uz valdības sēžu zāli, vispār uz jautājumiem neatbildēja.

Pēc valdības komitejas Mūrniece kopā ar Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Ilzi Pētersoni devās uz nelielu apspriedi premjera kabinetā, pēc kuras Mūrnieces vienīgā atbilde medijiem bija, ka «tikusi dzerta kafija».

Jau ziņots, ka premjers ministres demisijas rakstu vēl nav pieņēmis, jo iepriekš uzsvēra, ka vēlas klātienē pārrunāt izveidojušos situāciju.

Mūrniece telefonsarunā ar premjeru vēlmi atkāpties no ieņemamā amata pamatoja ar savu politisko atbildību.

Kā ziņots, demisijas rakstu iesniegusī iekšlietu ministre ar šo soli aicina «katru Latvijas iedzīvotāju padomāt par savu atbildību, sniegt padomus, palīdzēt, domāt līdzi un darboties līdzi, nevis tikai aktīvi kritizēt».

Kā aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāve Gunta Skrebele, Mūrniece uzskata, ka divu gadu laikā kopš atrašanās iekšlietu ministres amatā viņa ir bijusi spiesta pieņemt un īstenot gadiem atliktus lēmumus, turklāt IeM arī tā saucamajos treknajos gados ir bijusi visnabadzīgākā ministrija.

Kā ziņots, Mūrniece pagājušajā nedēļā premjeram ir iesniegusi demisijas rakstu. Ministre darba pienākumus plāno pārtraukt pildīt no 28.februāra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu