Kursabiedrene par slepkavu: viņš bija dīvains, arī uz lekcijām nāca ar ieroci

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Par vīrieša nošaušanu kinoteātrī «Forum Cinemas» aizturētais jurists Nikolajs Zikovs reizēm arī uz maģistrantūras lekcijām ņēma līdzi ieroci, aģentūrai LETA stāstīja viena no viņa kursabiedrenēm.

«Mēs nemācījāmies vienā grupā, bet vienā kursā, lekcijas mums notika kopā. Atceros, ka maģistrantūrā ar kursa biedrenēm runājām, ka tas nav normāli, ka kursabiedrs uz lekcijām nāk ar ieroci. Kā gan mēs šādā situācijā varam justies droši, ka pie mums nenotiks tādas apšaudes kā Amerikas skolās?» sacīja sieviete.

Zikova grupas biedrenes stāstījušas, ka vienā grupas pasākumā viesu namā viņš visiem demonstrējis savu ieroci.

Zikovs sievietei atmiņā palicis arī tādēļ, ka viņš vienmēr visās lekcijās gribēja izteikties un diskutēt.

«Vienmēr bija sagatavojies uz lekcijām un semināriem. Viņš bija gudrs puisis, taču tāds nedaudz dīvains, viņam bija svarīgi būt uzmanības centrā un pateikt pēdējo vārdu. Ar mums kopā mācījās arī viņa advokāts [lietā par šaušanu kino] Andrejs Voroncovs. Atceros, ka viņu vidū visu laiku bija tāda kā sāncensība par to, kurš būs labāks, gudrāks un kuru vairāk uzslavēs pasniedzēji. Ja pirmais izteicās Voroncovs, tad Zikovs vienmēr cēlās kājās uzreiz pēc viņa un teica, ka īsti nevarētu piekrist kolēģim. Tāpat viņam oponēja arī Andrejs. Tā notika gandrīz vienmēr un gandrīz visos priekšmetos,» stāsta studiju biedrene.

Taču, neskatoties uz to, Zikovs ar Voroncovu laikam bijuši draugi. Citu draugu gan Zikovam augstskolā neesot bijis. Drīzāk visi uz viņu skatījušies kā uz mazliet dīvainu. Par citiem kursa izcilniekiem visi lielākoties izteicās labi, attiecības bija draudzīgas, bet par Zikovu visi biežāk smīnēja, jo viņš vienkārši ar savu uzvedību, izturēšanos un izskatu atstāja tādu iespaidu, piebilst kursabiedrene.

Viņa atzīst, ka vakar un šodien daudz domājusi par to, kas ar Zikovu notika. «Esmu diezgan pārliecināta, ka jau laikus varēja konstatēt, ka puisim kaut kas īsti nav kārtībā. Bija acīmredzams, ka viņam ir mazvērtības kompleksi un ka viņam ir svarīgi pašapliecināties, būt citu apbrīnotam, būt labākajam. Iespējams, ka cilvēkiem, kas viņu pazina labāk, ir cits viedoklis, jo manas pārdomas ir balstītas tikai uz vērojumiem no malas. Tomēr vienu gan nevar noliegt - Zikovs bija ļoti īpatnējs,» saka kursabiedrene.

Kā ziņots, policija sākusi kriminālprocesu par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Noziegums kvalificēts kā slepkavība vispārbīstamā veidā, apdraudot vairāku personu dzīvību. Slepkavība izdarīta mērķtiecīgi - upura virzienā raidīti četri šāvieni. Zikovs, izmantojot likumā doto iespēju, atteicies sniegt liecības izmeklētājiem.

Nogalinātais Aigars Egle bija bankas «Citadele» augsta līmeņa darbinieks, četru bērnu tēvs. Viņš tika nošauts nepilngadīgās meitas acu priekšā, kad netālu sēdošajam Zikovam aizrādīja par nepiedienīgi skaļu uzvešanos filmas laikā. Liecinieki stāsta, ka Zikovs visu seansa laiku skaļi uzvedies un traucējis citiem skatītājiem.

Savukārt Zikova advokāti viņa rīcību nodēvējuši par «uzbrukuma atvairīšanu». Vainu slepkavībā Zikovs neatzīst un uzskata, ka rīkojies «nepieciešamās aizstāvēšanās robežās».

Zikovam, spriežot pēc viņa agrākajām publikācijām, šaujamieroču tēma ir īpaši tuva, ar to saistītas arī viņa akadēmiskās intereses. Viņš aizstāvējis vēl plašākas tiesības bruņoties. Piemēram, pēc šī jurista domām, privātpersonām būtu jāatļauj iegādāties pat automātiskos šaujamieročus, kā arī jāizslēdz šāvēja pienākums aizsargājoties mazināt kaitējumu uzbrucējam.

Šodien tiesa lems par Zikova apcietināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu