Latkovskis rosina izveidot speciālu komisiju ieroča atļaujas izsniegšanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Esmu dzirdējis pamatojumus, ka krīze radījusi zināmu agresivitāti sabiedrībā, taču attiecībā uz gadījumu, kad kinoteātrī meitas acu priekšā tik nošauts tēvs, tas ir šausminoši, tāpēc būtu nepieciešamas izmaiņas likumā,» intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» teica Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju vadītājs Ainārs Latkovskis.

Viņš norādīja, ka procedūra, lai iegūtu ieroča nēsāšanas atļauju Latvijā, ir diezgan sarežģīta. «Šis likums nav liberāls, tas ir viens no stingrākajiem Eiropā, kur tie arī ir stingri, salīdzinot, piemēram, ar ASV. Tomēr, ja kāds vēlas iegādāties ieroci, ir jāprot izskaidrot – kāpēc cilvēks to vēlas. To izskata vietējā policijas iecirkņa inspektors un šī motivācija ir subjektīva,» teica Latkovskis.

Latkovskis norādīja, ka nav skaidrs, kāpēc slepkava iegādājies veselus trīs ieročus.

Viņš piedāvāja izveidot vienu centralizētu komisiju, kas koncentrētos tikai uz ieroča atļaujas izsniegšanu. Latkovskis norādīja, ka «šādā komisijā psihiatri strādātu tikai ar to, vai drīkst atsevišķām personām izsniegt ieroča atļaujas.» 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu