Iespējamā misija piedāvā labāko darbu jaunajiem profesionāļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz 15. martam turpinās pieteikšanās izglītības un karjeras programmai Iespējamā misija, kas aicina mērķtiecīgus un ambiciozus augstskolu absolventus kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem. Tā ir iespēja kā pilna laika skolotājam divus gadus skolā mācīt priekšmetu savā specialitātē, attīstīt sevī vadītāja un līdera dotības, piedalīties apmaksātās mācībās un kļūt par vienu no tiem, kas ietekmēs Latvijas nākotni. Pieteikties aicināti visu specialitāšu jaunie profesionāļi – biologi, fiziķi, ķīmiķi, filologi, matemātiķi, vēsturnieki, ekonomisti un citi.

85% no šobrīd Latvijas skolās strādājošajiem Iespējamās misijas skolotājiem uzskata, ka viņu darbam ir reāla ietekme, liecina gada beigās veiktā Iespējamās misijas skolotāju aptauja. Skolotāji atzīst, ka, strādājot skolā, jūt pozitīvas pārmaiņas skolēnu attieksmē gan pret sevi, gan mācībām, kas rodas pēc skolotāja iniciatīvas izceļot katra skolēna stiprās puses un radot interesi par konkrēto mācību priekšmetu. Par to liecina skolēnu sasniegumi mācībās un augošā interese par konkrēto mācību priekšmetu.

«Dalība Iespējamā misijā sniedz tieši to, ko mūsdienu jaunie profesionāļi sagaida no darba vietas – darbu ar ietekmi. Ja tu spēj iedvesmot, organizēt un vadīt veselu klasi, tu pratīsi arī stratēģiski domāt un ar savām idejām aizraut cilvēkus jebkurā organizācijā. Darbs skolā izaicina un vienlaikus sniedz milzu gandarījumu, ļauj pašam attīstīt sevi, vienlaikus palīdzot augt saviem skolēniem,» stāsta Iespējamās misijas direktore Zane Oliņa. «Skolotāja darbs klasē ir atbildīgs un attīsta prasmes risināt kompleksas problēmas – pašam izvirzīt mērķus, rast labākos to īstenošanas ceļus, iedvesmot savus skolēnus mērķu sasniegšanai, sekot līdzi progresam un, galvenais, būt līdz galam atbildīgam par sava darba rezultātu.»

Aptauja atklāja, ka 72% Iespējamās misijas skolotājiem darbs skolā ļauj mācīties tālāk un pilnveidot sevi. Turklāt, visi programmas dalībnieki atzīst, ka tieši dalība Iespējamā misijā un programmas veidotās mācības nodrošina viņiem tik ļoti nepieciešamo profesionālo atbalstu un paātrinājumu tālākai izaugsmei. Stāsta Iespējamās misijas skolotāja Liene Jurgelāne: "Manis kā skolotāja evolūcija ir bijis aizraujošs, iedvesmojošs, grūts, nogurdinošs, sarežģīts un ļoti audzinošs process, kas nekad nebūtu bijis iespējams bez Iespējamās misijas."

Programmu atbalsta progresīvākie Latvijas darba devēji, kas dalās pieredzē ar dalībniekiem un augstu novērtē Iespējamā misijā iegūto pieredzi, kā arī vēlas redzēt programmas absolventus kā vērtīgus darbiniekus. Regulārās tikšanās reizēs ar Latvijas sabiedrības viedokļu līderiem un vadošo uzņēmumu augstākā līmeņa vadītājiem, dalībnieki gūst pieredzi, kas noder veidojot karjeru nākotnē.

Programma Iespējamā misija ir daļa no globālas izglītības kustības Teach for All, kas apvieno līdzīgas programmas gandrīz 20 pasaules valstīs. Kļūstot par Iespējamās misijas dalībniekiem, jauniešiem tiek piedāvāta iespēja mācīties un sadarboties ar līdzīgi domājošiem jauniešiem visā pasaulē.

 «Mana pieredze darbā ar darbinieku un dažāda līmeņa vadītāju atlasi rāda, ka jaunieši Latvijā vēlas strādāt vidē, kas ļauj sevi attīstīt un paaugstināt savu kompetenci. Viņi augstu novērtē iespēju strādāt pieredzējuša vadītāja komandā, kas spēj pozitīvi ietekmēt un paātrināt izaugsmi. Jaunieši dod priekšroku uzņēmumiem, kas piedāvā personīgās izaugsmes iespējas un starptautisku pieredzi. Manuprāt, Iespējamā misija ir izaicinošs piedāvājums katram ambiciozam savas jomas profesionālim, augstskolas absolventam», stāsta vadītāju atlases konsultāciju kompānijas Fontes vecākā konsultante Betija Putniņa.

www.iespejamamisija.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu