Krievijas senators: ar Domodedovas teroraktu saistīta Gruzija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Ar janvārī Domodedovas lidostā notikušo teroraktu, kurā dzīvību zaudēja 37 cilvēki, saistīta ir Gruzija, intervijā laikrakstam «Rossijskaja Gazeta» apliecināja Krievijas parlamenta senāta pirmais vicespīkers Aleksandrs Toršins.

Savukārt Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili pārstāve senatora spriedumus nodēvēja par klaju provokāciju.

24.janvārī, teroristam pašnāvniekam detonējot spridzekli sagaidītāju pūlī Domodedovas lidostā, tika nogalināti 37 cilvēki. Vēl 120 tika ievainoti un nonāca slimnīcā.

«Esmu pārliecināts, ka šis terorakts tika organizēts no ārzemēm. Saprotu, ka mani vārdi var izsaukt naida un neizpratnes vētru, tomēr, manā skatījumā, tā bija Gruzija un tās valdošais režīms,» sacīja Toršins.

Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili «neslēpj īpašo nepatiku» pret Krieviju. «Viņš pretkrieviskos noskaņojumus pataisījis par konkurējošu preci, kuru viņš arī tirgo,» skaidroja Toršins.

Viņš arī pauda pārliecību, ka Ziemeļkaukāza bruņoto separātistu līderis Doku Umarovs nav atbildīgs par teroraktu lidostā.

Neilgi pēc sprādziena tīmeklī izplatītā videovēstījumā Umarovs uzņēmās atbildību par sprādzienu.

«Es vispār nesaprotu, no kādas spraugas pēkšņi pēc ilgas klusēšanas izlīdis Umarovs. Tomēr, ja viņam pat bijusi kāda saistība ar šo teroraktu, tad tikai tādā ziņā, ka caur viņu gājusi pasūtītāju nauda. Viņam bija līdzdalībnieka un starpnieka loma, nekas vairāk, un pat tas ir apšaubāmi,» norādīja senators.

Tostarp Gruzijas prezidenta preses sekretāre Manana Mandžaladze sacīja, ka senatora spriedumi ir «parastās, absurdās apsūdzības».

«Tā ir klaja provokācija - pilnīgi nepamatots paziņojums,» uzsvēra Mandžaladze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu