Žīgure skaidro, kāpēc anketās ir jautājumi par vannu un dušu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jautājumus sabiedrībā raisījuši daži tautas skaitīšanas anketās iekļautie jautājumi, piemēram, par to, vai mājās ir vanna vai duša, tāpēc Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vadītāja Aija Žīgure intervijā Latvijas radio informēja, ka tādā veidā varēs noskaidrot - kāda ir labiekārtotība Latvijā.

Viņa klāstīja, ka šī tautas skaitīšana nav tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē un Apvienoto nāciju organizācija (ANO) nākusi klajā ar saviem ieteikumiem par anketās iekļaujamiem jautājumiem. Anketu papildināšana ar nacionāliem jautājumiem ir valsts ziņā un bagātākas valstis var anketas papildināt, lai iegūtu vēl kādu papildus informāciju.

Viņa norādīja, ka šie jautājumi ir ļoti svarīgi, jo ļauj apkopot informāciju - kāda ir labiekārtotība mūsu valstī un cik cilvēku dzīvo sliktos apstākļos.

Žīgure atklāja, ka līdz piektdienas rītam internetā tautas skaitīšanā piedalījušies 166 tūkstoši jeb 7,5% iedzīvotāju un CSP paļaujas uz «pesimistiskāko prognozi», ka kopā internetā anketas varētu aizpildīt desmit procenti iedzīvotāju.

Tāpat Žīgure norādīja, ka, salīdzinot ar pirmo dienu, iedzīvotāju aktivitāte anketu pildīšanā ir mazinājusies, tomēr viņa aicināja būt atsaucīgiem un «sadarboties ar valsti».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu