CSP prognozē, ka šovakar saskaitīsies 400 000.valsts iedzīvotājs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) prognozē, ka šovakar tautas skaitīšanas anketas internetā būs aizpildītas jau par 400 000 valsts iedzīvotāju.

Kā biznesa portālu «Nozare.lv» informēja CSP preses sekretārs, līdz šodienas plkst.8.30 tautas skaitīšanā internetā anketas pilnībā aizpildītas par 374 150 iedzīvotājiem.

Pirmdien anketas aizpildīja 53 440 iedzīvotāji, kas ir augstākais rādītājs darba dienā, kopš autorizācija ir iespējama tikai ar bankas identifikatoriem un e-parakstu.

Vakar augstākais aktivitātes līmenis bija laikā no plkst.20 līdz 22, kad saskaitījās 12 429 iedzīvotāji.

Jau vēstīts, ka līdz pirmdienas pēcpusdienai visaktīvāk tautas skaitīšanā bija piedalījušies Mārupes un Ikšķiles novada iedzīvotāji, kur saskaitījušies bija jau 26% no visiem novados dzīvojošajiem, liecina CSP veiktie aprēķini.

Starp sešiem aktīvākajiem atrodas Rīgas reģiona novadi - Mārupes novads un Ikšķiles novads, kuros saskaitījušies 26% iedzīvotāju, Ādažu novads - 24%, Garkalnes novads - 23%, Ķekavas novads - 22%, Siguldas novads - 21%, tiem seko Valmiera ar 21%.

Rīga ar 17% sarakstā ierindojas 20.vietā, un no republikas pilsētām to ir apsteigusi arī Jelgava, kur internetā tautas skaitīšanas anketas aizpildījuši 18% iedzīvotāju.

CSP atgādina, ka vēl tikai trīs dienas, līdz 10.martam, notiks tautas skaitīšana internetā, bet pēc tam no 17.marta līdz 31.maijam iedzīvotāju skaitīšana turpināsies klātienē, 1960 tautas skaitītājiem apmeklējot mājokļus.

CSP aicina iedzīvotājus piedalīties tautas skaitīšanā, internetā autorizējoties ar komercbankas identifikatoriem vai e-parakstu. Autorizējoties ar komercbankas identifikatoriem, identifikācijas process notiek attiecīgās bankas sistēmās un tautas skaitīšanas sistēma nesaņem nekādus bankas sistēmas identifikācijas datus. Vienīgā informācija, kas tiek nodota no bankas sistēmas tautas skaitīšanas sistēmai, ir vārds, uzvārds un personas kods.

Aizpildīt tautas skaitīšanas anketas iespējams CSP Informācijas centrā, kur arī var saņemt konsultācijas anketas aizpildīšanas laikā. Nepieciešamības gadījumā pēc personību apliecinoša dokumenta uzrādīšanas anketu aizpildīs CSP darbinieki.

Informācijas centrs Rīgā, Lāčplēša ielā 1, tautas skaitīšanas pirmās kārtas laikā līdz 10.martam būs atvērts darba dienās no plkst.10 līdz 20, sestdien no plkst.10 līdz 17.

2011.gada tautas skaitīšana Latvijā tiek veikta pirmo reizi pēc valsts iestāšanās Eiropas Savienībā, kā arī pirmo reizi iedzīvotājiem ir iespēja anketas aizpildīt arī elektroniski. Tautas skaitīšana Latvijā tiek veikta ANO vispārīgās pasaules valstu iedzīvotāju skaitīšanas laikā un tiek organizēta saskaņā ar Tautas skaitīšanas likumu un Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 9.jūlija regulu par iedzīvotāju un mājokļu skaitīšanu.

Tautas skaitīšanas mērķis ir iegūt pilnīgu informāciju par iedzīvotāju un mājokļu skaitu un struktūru Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu