Pēdējo dienu var saskaitīties internetā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdiena ir pēdējā diena, kad tautas skaitīšanas anketas iedzīvotāji var aizpildīt internetā.

Sākotnēji bija plānots, ka internetā tautas skaitīšanās noritēs līdz 10.martam, taču lielās aktivitātes dēļ Centrālā statistikas pārvalde pagarināja šo iespēju līdz 12.martam.

Tautas skaitīšanas anketas internetā būs pieejamas līdz plkst.23.59 un līdz šim laikam iesāktās anketas varēs pabeigt aizpildīt arī pēc pusnakts.

Pie tiem iedzīvotājiem, kuri nebūs paspējuši aizpildīt anketas internetā, no 17.marta līdz 31.maijam dosies 1960 tautas skaitītāji.

Līdz 17.martam CSP apkopos informāciju, kuri mājokļi vēl jāapmeklē tautas skaitītājiem. Tautas skaitītāji drīkstēs ierasties pie iedzīvotājiem no plkst.7 līdz plkst.21. Ikvienam tautas skaitītājam būs apliecība, īpaša datorsoma ar tautas skaitīšanas logo un kārtas numuru.

Lai pārliecinātos un noskaidrotu tautas skaitītāja identitāti, jāzvana uz bezmaksas tālruni 80000777, nosaucot skaitītāja vārdu, uzvārdu, savu dzīvesvietu un uz datorsomas redzamo skaitītāja numuru. Ja iedzīvotājiem tomēr rodas papildu šaubas, par to jāinformē CSP darbinieki, kuri sazināsies ar konkrēto skaitītāju, kuram ir izveidota tikai viņam zināma viņa identitāti apstiprinoša parole.

Jau vēstīts, ka līdz piektdienas, 11.marta, plkst.9 tautas skaitīšanā internetā pilnībā aizpildītas anketas par 592 070 iedzīvotājiem.

Līdz šim lielākā aktivitāte bija novērota 10.martā, kas sākotnēji bija plānota kā pēdējā tautas skaitīšanas diena internetā. 10.martā anketas aizpildītas tika par vairāk nekā 100 000 cilvēku.

CSP aicina iedzīvotājus piedalīties tautas skaitīšanā, internetā autorizējoties ar komercbankas identifikatoriem vai e-parakstu. Autorizējoties ar komercbankas identifikatoriem, identifikācijas process notiek attiecīgās bankas sistēmās un tautas skaitīšanas sistēma nesaņem nekādus bankas sistēmas identifikācijas datus. Vienīgā informācija, kas tiek nodota no bankas sistēmas tautas skaitīšanas sistēmai, ir vārds, uzvārds un personas kods.

Gadījumā, ja cilvēks nav «Citadeles bankas», «DnB Nord bankas», «Latvijas Krājbankas», «SEB bankas» un arī «Swedbank» klients, tad, ierodoties CSP informācijas centrā Lāčplēša ielā 1, Rīgā, pēc pēc personību apliecinoša dokumenta uzrādīšanas tautas skaitīšanas anketas aizpildīs CSP darbinieki.

Informācijas centrs šodien būs atvērts no plkst.10 līdz plkst.17.

Kā ziņots, interneta tautas skaitīšanas pirmās dienas sākās ar vairākām ķibelēm. Pirmajā tautas skaitīšanas dienā, 1.martā, lielās intereses dēļ tika pārslogotas CSP elektroniskās sistēmas, bet jau 2.martā atklājās, ka, ļaujot autorizēties ar personas kodu un pases numuru, tiek pārkāptas personas datu drošības prasības.

2011.gada tautas skaitīšana Latvijā tiek veikta pirmo reizi pēc valsts iestāšanās Eiropas Savienībā, kā arī pirmo reizi iedzīvotājiem ir iespēja anketas aizpildīt arī elektroniski.

Tautas skaitīšana Latvijā tiek veikta ANO vispārīgās pasaules valstu iedzīvotāju skaitīšanas laikā un tiek organizēta saskaņā ar Tautas skaitīšanas likumu un Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 9.jūlija regulu par iedzīvotāju un mājokļu skaitīšanu.

Tautas skaitīšanas mērķis ir iegūt pilnīgu informāciju par iedzīvotāju un mājokļu skaitu un struktūru Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu