Noslēgusies tautas skaitīšana internetā: saskaitījušies vairāk nekā 650 000 cilvēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

12.martā noslēdzies pirmais tautas skaitīšanas posms. Kopā anketas aizpildītas par vairāk nekā 650 tūkstošiem iedzīvotāju, tomēr šī informācija vēl ir jāprecizē, portālu «Apollo» informēja Centrālas statistikas pārvaldes (CSP) preses sekretārs Aldis Brokāns.

Šonedēļ tiks apzinātas tās personas, kuras saskaitītas vairākas reizes, kā arī precizētas tās adreses uz kurām skaitītājiem nebūs jāiet.

CSP atgādina, ka gadījumā, ja tautas skaitīšanas veidlapa nav aizpildīta par visiem mājsaimniecības locekļiem, skaitītājs apmeklēs konkrēto adresi un aptaujās pārējos mājsaimniecības locekļus.

Izmantojot CSP rīcībā esošo administratīvi reģistru datus, tiks izvērtēta arī tautas skaitīšanas anketās iekļautās informācijas kvalitāte. Ja tiks atklātas būtiskas nepilnības, skaitītājus lūgs precizēt sniegto informāciju. 

Brokāns norādīja, ka CSP pateicas visiem iedzīvotājiem, kuri izmantoja iespēju aizpildīt tautas skaitīšanas veidlapas internetā.

Tautas skaitīšanas otrais posms sāksies ceturtdien - 17.martā un ilgs līdz 31.maijam. Šajā laika posmā iedzīvotājus CSP uzdevumā apmeklēs sadarbības partnera - socioloģisko pētījumu kompānijas «GFK Custom Research Baltic» tautas skaitītāji, kuru apmācība turpinās arī šajā nedēļā.

Ikvienam tautas skaitītājam būs apliecība, īpaša datorsoma ar tautas skaitīšanas logo un kārtas numuru. Lai pārliecinātos un noskaidrotu tautas skaitītāja identitāti, var zvanīt uz bezmaksas tālruni 80000777, nosaucot skaitītāja vārdu, uzvārdu, savu dzīvesvietu un uz datorsomas redzamo skaitītāja numuru.

Ja iedzīvotājiem tomēr rodas papildu šaubas, par to jāinformē CSP darbinieki, kuri sazināsies ar konkrēto skaitītāju, kuram ir izveidota tikai viņam zināma viņa identitāti apstiprinoša parole. CSP cer, ka iedzīvotāju atsaucība  būs tikpat liela kā tautas skaitīšanas sākuma posmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu