CSP noliedz, ka internetā aizpildītās anketas ir pazudušas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alpha Baltic

Komentējot pirmdienas rītā izskanējušo informāciju, [s:37677], Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) preses sekretārs Aldis Brokāns pēc vairāku stundu gaidīšanas informēja, ka tautas skaitīšanā visas elektroniski aizpildītās anketas ir drošībā.

Viņš skaidroja, ka šobrīd ir uzsākta anketu apkopošana. «Tādējādi informācija par kādas anketas iespējamu nozaudēšanu nekādi neatbilst patiesībai, jo iedzīvotāji anketas aizpildīja tiešsaistes režīmā, uzreiz saglabājot tās datu bāzē uz droša servera,» sacīja Brokāns.

«Attiecībā uz cilvēku, kurš sevi nosaucis par tautas skaitītāju un sniedzis maldinošu informāciju, esam lūguši sadarbības partneri «GfK Custom Research Baltic» šo faktu pārbaudīt un sniegt paskaidrojumus,» norādīja CSP pārstāvis.

Brokāns atgādināja, ka var būt vairākas situācijas, kad tautas skaitītājs tomēr var ierasties pie iedzīvotājiem, neskatoties uz to, ka viņi anketas ir aizpildījuši internetā. Precīzu iedzīvotāju skaitu gan viņš nevarēja nosaukt.

Pie iedzīvotājiem, kuri anketas aizpildījuši elektroniski, tautas skaitītājs var ierasties gadījumā, ja anketas nav aizpildītas par visiem konkrētā adresē pastāvīgi dzīvojošajiem cilvēkiem vai, ja norādīts, ka attiecīgajā adresē dzīvo vēl kāda mājsaimniecība. Tāpat atkārtots tautas skaitītāja apmeklējums var būt gadījumā, ja anketas aizpildītas nepilnīgi vai arī kļūdaini.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu