«Honda» un «Toyota» pagarina ražošanas pārtraukumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Japānas autobūves kompānijas «Honda Motor Co.» un «Toyota Motor Corp.» otrdien paziņoja, ka atlikušas plānus atsākt ražošanu valsts rūpnīcās, ņemot vērā nepieciešamo detaļu trūkumu, jo zemestrīce un tai sekojošais cunami izpostījis piegādes tīklus.

«Toyota» norādīja, ka atlikusi plānus atsākt automašīnu ražošanu līdz 26. martam. Kompānijai trūkst tādu detaļu kā elektronikas ierīces, gumijas un sveķu produkti. Automašīnu ražošanas apturēšana ietekmēs 140 000 vienību.

«Toyota» ceturtdien sāka ražot rezerves daļas iekšzemes tirgum un pirmdien - detaļas ražošanai ārvalstīs, taču automašīnu montāža Japānā pārtraukta kopš 11. marta, kad valsti skāra deviņas balles spēcīga zemestrīce un tai sekojošs cunami.

Traucējumi piegādes tīklos iepriekš lika «Honda» pieņemt lēmumu apturēt ražošanu līdz trešdienai, taču tagad ražošana trīs rūpnīcās apturēta līdz 27. martam. Lēmums atsākt ražošanu 28. martā tiks pieņemts, «balstoties uz Japānas sabiedrības atveseļošanos kopumā, kā arī uz detaļu piegādēm».

11. martā notikusī zemestrīce kļuvusi par Japānas smagāko dabas katastrofu kopš 1923. gada Lielās Kanto zemestrīces, kad bojā gāja 142 000 cilvēku.

Šī dabas katastrofa izpostījusi infrastruktūru valsts ziemeļaustrumu piekrastē, bet vadošās kompānijas slēgušas savas rūpnīcas, ņemot vērā elektroenerģijas pārtraukumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu