Foto: Ķegumā uz pārbrauktuves elektrovilciens sadūries ar baļķvedēju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Normunds Kārkliņš

Šorīt ap plkst.6 Ķegumā uz pārbrauktuves sadūries elektrovilciens ar baļķvedēju. Uz laiku apturēta vilcienu satiksme abos virzienos.

[Ziņa precizēta.]

Kā aģentūru LETA informēja VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz), par cietušajiem pagaidām informācijas nav.

LDz informē, ka būs nopietni vilcienu kavējumi abos virzienos, pasažieriem ir lūgums izvēlēties citus transporta līdzekļus.

AS «Pasažieru vilciens» aģentūru LETA informēja, ka līdz avārijas seku novēršanai un sliežu ceļa atbrīvošanai vilciens no Rīgas kursēs līdz Ogrei, savukārt virzienā no Latgales - līdz Lielvārdei.

Pašlaik tiek organizēti autobusi pasažieru pārvadāšanai šajā posmā.

A/s «Pasažieru vilciens» pārstāvis Andrejs Filipovs LNT raidījumam «900 sekundes» pavēstīja, ka vilciens braucis ar ātrumu 90 kilometri stundā, taču bijusi tumsa, un vilciena «lukturis» izgaismo vien 200 metrus ceļa. Viņš arī informēja, ka pasažieriem jārēķinās ar ļoti būtiskiem satiksmes kavējumiem - vismaz vairāku stundu garumā. 

Foto galeriju no notikuma vietas skatīt šeit>>>

Mežsaimniecības uzņēmuma SIA «Stiga AR», kura baļķvedējs iesaistīts avārijā, valdes locekle Anna Ramoliņa norāda, ka transportlīdzekļa vadītājs pirms sadursmes jau bija apturējis vienu vilciena sastāvu, kas tuvojās pārbrauktuvei no Ķeguma puses, un lūdzis tā vadītāju paziņot pa rāciju par avārijas situāciju citiem vilcienu sastāviem, kā arī devās pretī otrajam vilciena sastāvam, lai apturētu arī no Rīgas tuvojošos vilciena sastāvu.

«To, kāpēc elektrovilciena sastāvs nebremzēja vai nenobremzēja, vēl noskaidros izmeklētāji. SIA «Stiga AR» uzsver, ka nekādā gadījumā transportlīdzekļa vadītājs nebija pametis notikuma vietu, bet darīja tajā brīdī iespējamo, lai novērstu negadījumu un brīdinātu tuvojošos vilciena sastāvus, kas bija vairāk nekā viens,» uzsvēra Ramoliņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu