«Nordea» Rīgas maratona dalībnieki skries arī pār Dienvidu tiltu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Esam gandarīti paziņot, ka šogad «Nordea» Rīgas maratonam, sadarbībā ar pilsētas dienestiem, ir izdevies izveidot konceptuāli jaunu trasi, kas visiem 42 km un 21 km distanču skrējējiem 22. maijā dos iespēju šķērsot divus tiltus – Vanšu tiltu un Dienvidu tiltu.

Jaunā trase paceļ Nordea Rīgas maratonu kvalitatīvi jaunā līmenī, ļaujot līdzināties pasaules klases galvaspilsētu maratoniem. Jaunā 42 km garā trase izveidota no diviem apļiem, tai pat laikā saglabājot iespēju startēt un finišēt pašā Rīgas centrā. Jaunā trase dos iespēju pusmaratonu jeb 21 km garo distanci noskriet vienā aplī.

Jaunā trase

Šogad maratonistiem būs lieliska iespēja apskatīt plašu Rīgas panorāmu, jo 22. maijā skrējēju rīcībā būs divi tilti – jau ierastais Vanšu tilts ar skaisto skatu uz Vecrīgas torņiem un jaunais Dienvidu tilts ar Rīgas urbāno pilsētvides ainavu. Kaut arī Rīgas centrs salīdzinoši nav liels, tomēr ir izdevies atrast risinājumu, lai 42km 195m garo maršrutu varētu veikt divos apļos. Savukārt, pusmaratona skrējēji 21 km garo distanci veiks kopā ar maratonistiem, kā maratona pirmā apļa maršrutu. Neraugoties uz trases jauno risinājumu, starta un finiša vieta paliek nemainīga – 11. novembra krastmala.

«Esam pateicīgi visiem iesaistītajiem dienestiem – Valsts Policijai, Rīgas domei, jo īpaši Satiksmes departamentam, par konsultatīvo atbalstu un ieguldījumu šādas trases izveidē. Pateicoties jaunajai divu apļu trasei, Nordea Rīgas maratons būtiski palielinās trases caurlaidību, uzlabojot dalībnieku ērtības, kā arī vēl vairāk pietuvinās «Nordea» Rīgas maratonu starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) kvalitātes zīmes iegūšanai,» pārliecināts ir Aigars Nords, «Nordea» Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs.

Daudzus «Nordea» Rīgas maratona dalībniekus interesē arī jaunās 10km distances maršruts. Pateicoties jaunajai maratona trasei, izdevies izveidot 10km garu maršrutu pašā pilsētas centrā, ietverot tajā gan Vanšu tiltu, gan skaistākās vietas Rīgas klusajā centrā, gan arī Vecrīgas ieliņas. Sagaidāms, ka jau tuvākajā nākotnē 10km distance kļūs par vienu no populārākajām «Nordea» Rīgas maratona distancēm.

Savukārt, 5km trase, ar iespēju šķērsot Vanšu tiltu, jau paspējusi kļūt par labu un gaidītu tradīciju, ļaujot izbaudīt skriešanas prieku ikvienam.

www.nordearigasmaratons.lv

Pielikumā 42km, 21km un 10km trases kartes. Precīzas km atzīmes jaunajā trasē tiks atzīmētas pēc starptautiskās sertifikācijas, kas notiks šīgada maija sākumā.

Treniņi Mežaparkā un Ventspilī

Jau ziņojām, ka šajā nedēļas nogalē paredzēti divi nozīmīgi «Nordea» Rīgas maratona treniņi – sestdien 16. aprīlī «Nordea» Rīgas maratons viesosies Ventspilī, bet svētdien 17. aprīlī Mežaparkā notiks izaicinājuma treniņš.

Ventspilī pavasara skrējiens sāksies plkst. 12.00 ar startu Reņķa dārzā. Pasākums tiek organizēts sadarbībā ar Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratona organizatoriem un Ventspils pilsētas domi.

Savukārt svētdien Mežaparkā plkst. 10.00 notiks īpašais izaicinājuma treniņš, uz kuru pasākuma ģenerālsponsora Nordea Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis ir izaicinājis lielāko reģistrēto komandu vadītājus un dalībniekus uz skriešanos.

Kā jau ierasts, dalība treniņos ir bez maksas un tiem iepriekšēja reģistrēšanās nav nepieciešama. Uz treniņiem tiek aicināts ikviens, bet jo īpaši reģistrētie Nordea Rīgas maratona dalībnieki.

Reģistrējušies jau vairāk nekā 6 200 dalībnieku

Uz doto brīdi reģistrējušies jau 6 250 dalībnieki no 35 pasaules valstīm, no kurām lielākais dalībnieku skaits ir no Latvijas (5 096 dalībnieki). Vairāk nekā 1 000 dalībnieku ir ārvalstu skrējēji, ar lielu pārstāvniecību no Somijas (278 dalībnieki), Lietuvas (143 dalībnieki), Igaunijas (129 dalībnieki) un Vācijas (100 dalībnieki).

Reģistrēto dalībnieku sadalījums pa distancēm:
• Maratona distancē – 747 dalībnieki
• Pusmaratona distancē – 1440 dalībnieki
• 10 km distancē – 887 dalībnieki
• 5 km distancē – 3 166 dalībnieki

www.nordearigasmaratons.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu