Lieldienās prezentēs Vecumnieku trušu pilsētas būvprojektu (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bauskasdzive.lv

Vecumnieku pagasta iedzīvotājs Ojārs Narvils sācis īstenot neparastu projektu - veido īpašu pilsētu, kurā būs aplūkojama Eiropā plašākā šķirnes trušu kolekcija, kas mitināsies īpaši būvētos namiņos.

Jau šajās Lieldienās, 11. un 12. aprīlī, pasākumā «Pūkainās dienas Ķīpsalā» apmeklētāji varēs iepazīties ar jaunās pilsētas ideju, kā arī apskatīt dažus topošās pilsētas namiņus un iepazīties ar to iemītniekiem - 13 šķirņu trušiem. Tā informē Inese Libere, starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības «BT 1» sabiedrisko attiecību nodaļas mediju koordinatore. Vēl trušu namiņi būs aplūkojami arī Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā un Botāniskajā dārzā Rīgā. Ķīpsalā tiks izsolītas divas unikālas trušu mājiņas, kas iepriecinās arī cilvēkbērnus un ir piemērotas novietošanai dzīvoklī vai dārzā. Namiņu sākumcena izsolē būs 13 santīmi! O. Narvils ir profesionāls galdnieks un pats izgatavo pūkaiņiem mītnes. Viņš sacīja, ka pašlaik kolekcijā ir 65 šķirņu truši, bet līdz rudenim šķirņu skaits varētu tuvoties simtam. Ojārs ir atradis labu sadarbības partneri Čehijā, kurš 30 gadu nodarbojas ar trušu audzēšanu un tagad palīdz papildināt Vecumnieku kolekciju, braukādams pa citām Eiropas valstīm. Latvijā lielākās padomdevējas neparastās pilsētas veidotājam ir mūsu valsts vecākā trušu audzētāja Ranta Legzdiņa un veterinārārste Dace Kaula. O. Narvilam nav ilgi krātas pieredzes truškopībā, bet šai nozarei viņš nežēlo līdzekļus un enerģiju. Vecumnieku pagasta lauku attīstības speciāliste Anita Smilškalne sacīja, ka Ojāra uzņēmību un darbīgumu var tikai apbrīnot. Viņš ir konsultējies, kā izvēlēto nodarbošanos oficiāli sakārtot un noformēt. Jaunais projekts varētu piesaistīt dažādu sabiedrības slāņu interesi un tādējādi arī popularizēt Vecumniekus vēl plašāk. Jau ar 10. maiju topošajā trušu pilsētā, kas atrodas netālu no Vecumnieku centra, braucot Ķeguma virzienā, gaidīs pirmos apmeklētājus - bērnudārzu un skolu audzēkņus. Objekta pirmās kārtas atklāšana paredzēta 30. maijā, kad iemītnieku lietošanā un viesu apskatei tiks nodoti pirmie 35 namiņi, kuros mitināsies 65 trušu šķirņu ģimenes - holanderi, čehu tauriņi, hermelīni un citi. Blakus trušu pilsētai būs arī bērnu rotaļu laukums. «Pūkainās dienas Ķīpsalā» organizē starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība «BT 1» sadarbībā ar lielveikalu tīklu «Rimi». Darba laiks 11. un 12. aprīlī no plkst. 10 līdz 18.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu