Tautas skaitītājiem nav ieteikts strādāt Lielajā piektdienā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Daudzviet Latvijā arī Lieldienu brīvdienās varētu turpināties tautas skaitīšana, jo tautas skaitītāji paši var izvēlēties, vai strādāt arī brīvdienās.

Taču kā aģentūrai BNS sacīja tautas skaitīšanas otrā posma īstenotāji kompānijas «GfK Custom Research Baltic» vadītāja Iluta Skruzkalne, tautas skaitītājiem rekomendēts nestrādāt Lielajā piektdienā, īpaši Latgalē.

«Mēs esam rekomendējuši nestrādāt Lielajā piektdienā, īpaši Latgales reģionā,» aģentūrai BNS sacīja Skruzkalne.

Saskaņā ar pēdējiem datiem - līdz 12.aprīlim tautas skaitītāji ir aizpildījuši anketas par vairāk nekā 780 tūkstošiem iedzīvotāju, kas ir 51% no tautas skaitītāju darba uzdevumos iekļauto personu kopskaita.

Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP) atgādināja, ka tautas skaitīšana ilgs līdz 31.maijam.

Vairāk nekā 60 procentus no plānotā darba daudzuma paveikuši tautas skaitītāji, kuri strādā 20 no 37 reģionālajiem tautas skaitīšanas vadīšanas un koordinācijas centriem (RVKC). To vidū ir Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Preiļu un Saldus RVKC. Savukārt Rīgā salīdzinoši vairāk paveikuši tautas skaitītāji, kuri strādā Zemgales, Vidzemes un Ziemeļu/Centra tautas skaitīšanas vadīšanas un koordinācijas centru vadībā.

CSP vēlreiz aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību šādām tautas skaitītāja identifikācijas pazīmēm – katram tautas skaitītājam ir īpaša apliecība un datora soma ar tautas skaitīšanas logo un kārtas numuru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu