Krievijas patriarhs: Černobiļa bija Dieva sods

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Krievijas pareizticīgās baznīcas galva, patriarhs Kirils, trešdien paziņoja, ka Černobiļas atomelektrostacijas katastrofa bijusi Dieva sods cilvēkiem par viņu grēkiem.

Otrdien, kad pasaule atzīmēja 25.gadskārtu kopš smagākās kodolkatastrofas cilvēces vēsturē, patriarhs Kirils kopā ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu un savu Ukrainas kolēģi apmeklēja Černobiļu, lai piedalītos piemiņas ceremonijās.

Nākamajā dienā, tiekoties ar žurnālistiem Kijevā, Kirils norādīja, ka 1986.gada 26.aprīlī Černobiļas kodolspēkstacijas avāriju izraisījis «Dieva pirksts».

«Grēks, kas caurauž cilvēka dabu, spiež ļaudis pieļaut kļūdas grēcīgu mērķu sasniegšanai,» patriarha teikto citē ziņu aģentūra «Interfax».

Lai gan Kirils atzina, ka avārija pēc būtības bija cilvēka izraisīta, viņš piebilda, ka Dievs sodījis cilvēci, pieļaujot, ka katastrofa notiek.

«Černobiļas katastrofas cēlonis bija šausmīga kļūda,» uzsvēra Kirils. «Dievs būtu varējis apturēt reaktoru vadošā operatora roku, kas pieļāva šausmīgo kļūdu. [Taču] Dievs ļāva tam notikt. Un daudzi cilvēki ar savu nāvi, iespējams, deva ieguldījumu grēku izpirkšanā.»

Patriarhs piebilda, ka arvien pieaugošās ļaužu zināšanas pieprasa arvien lielāku atbildību pret cilvēci un dabu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu