Tautas skaitīšana tiks pagarināta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tautas skaitīšana nebeigsies 31.maijā, kā tika plānots iepriekš, ziņo telekompānija LNT.

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) izvērtējusi tautas skaitīšanas norisi un nolēmusi, ka tā tiks pagarināta - jūnijā desmit dienas tiks ļauts saskaitīties internetā.

Kā norāda CSP, tautas skaitīšanas pagarināšana neradīs papildu izmaksas.

Līdz šim tautas skaitītāji saskaitījuši aptuveni miljonu Latvijas iedzīvotāju, bet vēl aptuveni 650 000 izmantojuši iespēju saskaitīties internetā.

Līdz šim dažādu iemeslu dēļ aptuveni 60 tautas skaitītāji atteikušies no šo pienākumu pildīšanas.

CSP jau iepriekš informēja, ka tautas skaitītāju darbu kavē nepilnības dzīvojamo māju adrešu sistēmā. Skaitītāji informē, ka, veicot savu darbu, viņiem nākas apmeklēt mājokļus, kuros iekārtoti veikali, frizētavas, biroji, bet administratīvajos reģistros šie mājokļi vēl joprojām ir kā dzīvojamā fonda daļa. Mainīti arī ielu nosaukumi un māju numerācija, bet administratīvajos reģistros šīs izmaiņas nav veiktas.

CSP aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību šādām tautas skaitītāja identifikācijas pazīmēm - katram tautas skaitītājam ir īpaša apliecība un datorsoma ar tautas skaitīšanas logo un kārtas numuru. Par tautas skaitītāja identitāti var pārliecināties, zvanot uz bezmaksas tālruni 80000777, nosaucot skaitītāja vārdu, uzvārdu, savu dzīves vietu un uz datorsomas redzamo skaitītāja numuru. CSP darbinieki apstiprinās tautas skaitītāja identitāti.

Visos tautas skaitīšanas un reģionālajos vadīšanas un koordinācijas centros un to atbildībā esošajos tautas skaitīšanas iecirkņos darbs tiek organizēts sadarbībā ar vietējām pašvaldībām un pagastu pārvaldēm, valsts un pašvaldību policijas darbiniekiem un sociālajiem darbiniekiem, kuri nepieciešamības gadījumā sniegs palīdzību tautas skaitīšanas procesa sekmīgai norisei, informē CSP.

Jau ziņots, ka šā gada 17.martā sākās tautas skaitīšanas otrais posms, kas ilgs līdz pat 31.maijam un kurā teju 2000 skaitītāju apmeklēs vairāk nekā 870 000 mājsaimniecību.

Pirmajā posmā, kas norisinājās elektroniski, saskaņā ar sākotnēji sniegto informāciju tika saskaitīti vairāk nekā 600 000 valsts iedzīvotāju jeb aptuveni 30%.

2011.gada tautas skaitīšana Latvijā tiek veikta pirmo reizi pēc valsts iestāšanās Eiropas Savienībā, kā arī pirmo reizi iedzīvotājiem ir iespēja anketas aizpildīt arī elektroniski.

Tautas skaitīšana Latvijā tiek veikta ANO vispārīgās pasaules valstu iedzīvotāju skaitīšanas laikā un tiek organizēta saskaņā ar Tautas skaitīšanas likumu un Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 9.jūlija regulu par iedzīvotāju un mājokļu skaitīšanu.

Tautas skaitīšanas mērķis ir iegūt pilnīgu informāciju par iedzīvotāju un mājokļu skaitu un struktūru Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu