Tautas skaitītāji pagaidām saskaitījuši 1,138 miljonus iedzīvotāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alpha Baltic

Līdz otrdienai tautas skaitītāji aizpildījuši anketas par 1,138 miljoniem iedzīvotāju un tas ir 73,8% no tautas skaitītāju darba uzdevumos iekļauto personu kopskaita, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotā informācija.

Vairāk nekā 80 procentus no plānotā darba apjoma ir paveikuši tautas skaitītāji, kuri strādā 27 no 37 reģionālajiem tautas skaitīšanas vadīšanas un koordinācijas centriem (RVKC). To vidū ir Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Krāslavas, Ludzas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes (lauku) un Valkas RVKC. Savukārt Rīgā salīdzinoši vairāk paveikuši tautas skaitītāji, kuri strādā Vidzemes un Zemgales RVKC vadībā.

Kā jau iepriekš ziņots, tad laikā no šā gada 1.jūnija līdz 10.jūnijam iedzīvotājiem tiks dota atkārtota iespēja aizpildīt tautas skaitīšanas anketu internetā.

Šo iespēju izmantot varēs visi tie iedzīvotāji, kuri iepriekš tautas skaitīšanas anketu nebija aizpildījuši nedz internetā, nedz kopā ar tautas skaitītāju savā dzīves vietā, CSP Informācijas centrā vai RVKC.

CSP informē, ka papildus «Citadeles», «DnB NORD Bankas», «Latvijas Krājbankas», «SEB bankas» un «Swedbank» identifikatoriem, būs iespējams izmantot arī «Nordea Bank Finland Plc» Latvijas filiāles identifikatorus, lai autentificētos tautas skaitīšanas interneta anketas vietnē.

Tāpat kā iepriekš, otra iespēja autentificēties tautas skaitīšanas interneta anketas vietnē būs ar elektronisko parakstu. Lai nerastos pārpratumi attiecībā uz elektroniskā paraksta lietošanu, CSP skaidro - šā paraksta izmantošanai ir nepieciešams viedkartes lasītājs. Tādēļ nebūs iespējams izmanot «eParakstu», jo ar to nevar pieslēgties pie citu pakalpojumu sniedzēju sistēmām, tajā skaitā arī pie tautas skaitīšanas interneta anketas.

Jāatgādina, ka tautas skaitītāji pie iedzīvotājus dzīvesvietās skaitīs līdz 31.maijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu