Pie Fukušimas AES nogādāta milzīga peldoša struktūra

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Sestdien pie zemestrīcē un cunami bojātās Fukušimas atomelektrostacijas nogādāta milzīga peldoša struktūra radioaktīvā ūdens saturēšanai.

AES apsaimniekotājs «Tokyo Electric Power Co.» (TEPCO) paziņoja, ka struktūra tiks izmantota, lai saturētu daļu no 90 000 tonnu saindētā ūdens, kas atrodas spēkstacijā.

Pie AES nogādātais milzu ir plosts 136 metrus garš, 46 metrus plats un trīs metrus augsts un var saturēt 10 000 tonnu ūdens, sacīja TEPCO preses pārstāvis Hadzime Motodzuku.

Plostu piešķīra Sizuokas pilsēta, kas to izmanto kā peldošu parku makšķerniekiem.

«Milzu plosts ir viena no iespējām, kā saturēt radioaktīvo ūdeni no stacijas. Mēs arī esam uzbūvējuši rezervuārus ūdens glabāšanai,» sacīja Motodzuku.

Jau ziņots, ka šā gada 11.martā Japānu piemeklēja postoša zemestrīce un cunami, kas nodarīja bojājumus Fukušimas atomelektrostacijai uz ziemeļaustrumiem no Tokijas, izraisot nopietnāko kodolkatastrofu pasaulē kopš Černobiļas avārijas 1986.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu