Ņujorkas policijai nav ziņu par Štrausa-Kāna lietas DNS testiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Ņujorkas policija nav informācijas avots nule izplatītajām mediju ziņām, ka bijušā Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektora Dominika Štrausa-Kāna spermas paliekas atrastas uz viņu izvarošanas mēģinājumā apsūdzējušās Manhetenas viesnīcas istabenes drēbēm, apliecināja likumsargu amatpersonas. Izmeklētājiem līdz šim nav sniegti «rezultāti vai informācija» par DNS testu rezultātiem.

Vairāki mediji, atsaucoties uz izmeklēšanai tuvu informācijas avotu, vēstīja, ka Štrausa-Kāna DNS atrasts uz 32 gadus vecās istabenes krekla.

Ņujorkas Policijas departamenta preses pārstāvis kategoriski noliedza, ka ģenētisko testu rezultāti jau būtu izplatīti.

Varasiestādes līdz tiesas prāvai atklātībai nenodos neko, kas būtu saistāms ar DNS testu rezultātiem, vēl pirmdien sacīja prokuratūras preses sekretāre.

Šādas liecības varētu apstiprināt, ka ir bijis seksuāls kontakts, tomēr ne to, vai ir tikusi pielietota vardarbība vai nē, skaidroja eksperti.

Štrauss-Kāns noliedzis viņam izvirzītās apsūdzības dzimumnoziegumos, bet viņa advokāti tiesā ļāvuši noprast, ka SVF bijušajam vadītājam ar istabeni varētu būt bijušas labprātīgas dzimumattiecības.

Jau vairākkārt ziņots, ka Štrauss-Kāns tika aizturēts Ņujorkas Džona Kenedija lidostā 14.maijā mirkli pirms izlidošanas uz Eiropu saistībā ar viesnīcas kalpotājas ziņojumu, ka viņš mēģinājis viņu izvarot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu