Čehija importējusi inficētos gurķus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Čehija importējusi partiju gurķu no Spānijas, kas izraisījuši nāvējošo infekciju un prasījusi vairāku cilvēku dzīvības Vācijā, sestdien vēstīja ziņu aģentūra CTK.

Atsaucoties uz Lauksaimniecības un pārtikas inspekciju (SZPI), CTK ziņo, ka pagaidām nav skaidrs, vai bioloģiskie gurķi, par kuriem ir aizdomas, ka tie satur nāvējošo baktēriju E.coli, ir pārdoti tirgū vai tikai ievesti.

Čehijas varas iestādes uzzināja par šo importu no Eiropas Savienības ātrās brīdināšanas sistēmas, teica SZPI pārstāvis Mihals Spāčils.

«Vācija teica, ka šie gurķi izplatīti arī Ungārijā, Austrijā un Luksemburgā,» viņš teica, piebilstot, ka pārtikas inspektori svētdien sāks pārbaudīt kompāniju, kas importējusi šo gurķu partiju ar kāda vācu piegādātāja starpniecību.

Vācija sestdien paziņoja, ka no, iespējams, E.coli izraisītās infekcijas mirušo skaits pieaudzis līdz desmit cilvēkiem. Tā apstiprinājusi, ka 276 cilvēki ir saslimuši ar potenciāli nāvējošo hemolītiski urēmisko sindromu (HUS), kas ir lielākais saslimšanas gadījumu skaits Eiropā.

Spānijas varas iestādes sestdien paziņoja, ka tās noteikušas ierobežojumus diviem izplatītājiem, kurus tur aizdomās par inficēto gurķu eksportēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu