Rīgas Centrāltirgū nevarot nopirkt «nāvējošos gurķus»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Centrāltirgū, Vidzemes un Āgenskalna tirgū tirdzniecībā tiek piedāvāti tikai pārbaudītas izcelsmes gurķi. Rīgas pašvaldības akciju sabiedrības «Rīgas Centrāltirgus» apsaimniekotajos tirgos tiek pārdoti gurķi, kas audzēti Latvijā, Polijā, Turcijā un Lietuvā.

Par to portālu «Apollo» informēja Centrāltirgus mārketinga vadītājs Ivars Jakovels, norādot, ka Centrāltirgū vislielākais pieprasījums ir pēc Latvijā audzētiem gurķiem, kas galvenokārt pieejami ražotājiem atvēlētajās tirdzniecības vietās pie galvenās ieejas tirgū uz Prāgas ielas - starp Gaļas un Piena paviljoniem.

Centrāltirgū nomnieku tirgoto preču izcelsmes un kvalitātes kontrole notiek ar uzņēmuma izstrādātās paškontroles sistēmas palīdzību, kontrolējot tirgoto produktu izcelsmes pavaddokumentus.

Regulāru un ciešu pārtikas produktu kvalitātes kontroli tirgos īsteno Pārtikas un veterinārā dienesta inspektori.

«Būtiski, ka esam Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts un Latvijā ir spēkā gan vienoti noteikumi attiecībā uz pārtikas drošību, gan arī lieliski darbojas Eiropas ātrās reaģēšanas sistēma. Pārtikas drošības noteikumos paredzēts, ka importētiem ārpus ES audzētiem produktiem jāatbilst tām pašām kvalitātes prasībām, kas dalībvalstīs audzētajiem. Savukārt, saskaņā ar ātrās reaģēšanas sistēmas izplatīto informāciju Eiropas pārtikas drošības uzraudzības dienestiem, Latvijā patlaban nav ievesti gurķi no apdraudētiem reģioniem», pastāstīja Centrāltirgus veterinārās laboratorijas vadītāja Marija Piščikova.

Patlaban svaigu gurķu cena Centrāltirgū svārstās no 0,40 līdz vienam latam kilogramā, informē Jakovels.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu