«Toyota» pasaulē atsauc 139 000 automašīnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» šodien paziņoja, ka pasaulē atsauks aptuveni 139 000 automašīnu, tostarp 106 000 pirmās paaudzes «Prius» hibrīdautomobiļu, jo tajos konstatētas problēmas stūres sistēmā.

Atsaukums aptvers gandrīz 48 000 «Prius» vienību Japānā un kopumā 58 000 vienību ārvalstīs, tostarp 52 000 ASV. ASV atsaukti tiks «Prius» modeļi, kas ražoti no 2001. līdz 2003. gadam.

«Ja stūre atkārtoti un spēcīgi tiek pagriezta līdz atdurei, tad pastāv iespējamība, ka vaļīgi varētu kļūt uzgriežņi, kas nostiprina stūres sistēmas zobvārpstu,» norāda kompānija. «Ja transportlīdzeklis tiek ilgstoši lietots šādā stāvoklī, tad pēc kāda laika klients var pakāpeniski pamanīt, ka aizvien grūtāk kļūst veikt kreiso pagriezienu.»

«Toyota» pavēstīja, ka atsaukti tiek arī vairāk nekā 21 000 «iQ» modeļu Japānā, lai novērstu defektus bremžu sistēmā. Kopumā tiks atsaukti 12 000 «iQ» automašīnu citās valstīs, tostarp Lielbritānijā.

«Defekts saistīts ar nepietiekamu tīrīšanas procesu bremžu cauruļu ražošanas laikā, kas varētu izraisīt svešķermeņu nokļūšanu bremžu sistēmas galvenajā cilindrā. Tādējādi varētu tikt samazināta bremžu efektivitāte un palielināts pedāļa gājiens,» teikts «Toyota» paziņojumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu