Katara aizliedz dārzeņu importu no Vācijas un Spānijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Katara aizliegusi svaigu gurķu, tomātu un lapu salātu importu no Spānijas un Vācijas, vēsta valsts ziņu aģentūra QNA.

«Kataras Veselības aizsardzības augstākā padome nolēmusi noteikt pagaidu aizliegumu svaigu gurķu, tomātu un lapu dārzeņu importam no Spānijas un Vācijas saistībā [bīstamās baktērijas] EHEC (enterohemorāģiskās E.coli) izplatību,» vēsta aģentūra.

Nepieciešamības gadījumā Kataras atbildīgie dienesti ir gatavi aizliegt dārzeņu importu no visām Eiropas valstīm.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) piektdien paziņoja, ka inficēšanās ar cilvēku veselībai bīstamo baktēriju līdz šim konstatēta 12 valstīs un prasījusi 19 cilvēku dzīvības, bet, kā piektdien Hamburgā izteicies autoritatīvs speciālists, Vācijas Nefrologu biedrības prezidents Reinhards Brunhorsts, šobrīd šķiet, ka situācija stabilizējusies.

Ziņu aģentūras AFP apkopotā nacionālo dienestu sniegtā informācija liecina, ka kopumā infekcijas uzliesmojums skāris vairāk nekā 2000 cilvēku. Inficēšanās konstatēta arī Austrijā, Lielbritānijā, Čehijā, Dānijā, Francijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Spānijā, Zviedrijā, Šveicē un ASV.

Gandrīz visos gadījumos inficētie vai nu dzīvo Vācijā, vai nu nesen apmeklējuši šo valsti, vai nonākuši kontaktā ar cilvēku no Ziemeļvācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu