Štrauss-Kāns tiesā paziņo par savu nevainīgumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Štrauss-Kāns pirmdien sāka cīņu par sava vārda attaisnošanu, Ņujorkas tiesā noraidot viņam izvirzītās apsūdzības dzimumnoziegumos.

[Papildināta visa ziņa.]

Pie tiesas ēkas apsūdzēto sagaidīja ap simts viesnīcu istabeņu formas tērpos ģērbušās sievietes, paužot asu nosodījumu Štrausam-Kānam, kurš uz tiesu bija ieradies kopā ar savu sievu.

Protesta akcijas dalībnieces bija dzirdamas pat tiesas zālē, kas atrodas ēkas 13.stāvā.

Štrauss-Kāns noliedza vainu visos septiņos apsūdzības punktos, tostarp par 32 gadus vecās istabenes izvarošanas mēģinājumu.

Kā tiesas sēdē paziņoja apsūdzētā advokāts Bendžamins Brafmans, Štrauss-Kāns nav izmantojis nekādus spēka paņēmienus, lai it kā mēģinātu izvarot istabeni.

«Būs skaidrs, ka šajā lietā netika izmantota nekāda spēka pielietošana. Jebkādi apgalvojumi par pretējo vienkārši ir neticami,» paziņoja aizstāvis.

Tikmēr cietušās advokāts Kenets Tompsons pavēstīja, ka viņa kliente piedalīsies tiesas sēdēs, jo vēlas panākt taisnību par «šausmīgo seksuālo uzbrukumu».

«Tas bija šausmīgs seksuāls uzbrukums nevainīgai sievietei. Viņa ieradīsies tiesas sēdēs. Viņa pastāstīs patiesību. Viņa vēlas panākt taisnību,» sacīja advokāts, uzsverot, ka cietusī nedzenas pēc liekas publicitātes.

Nākamā tiesas sēde nozīmēta 18.jūlijā.

Štrauss-Kāns, kurš tika uzskatīts par prezidenta Nikolā Sarkozī galveno sāncensi 2012.gadā paredzētajās vēlēšanās, tika apcietināts Ņujorkā 14.maijā saistībā ar aizdomām par izvarošanas mēģinājumu. Ar šādu iesniegumu policijā vērsās viesnīcas «Sofitel» istabene.

Vēlāk tiesa atbrīvoja viņu no apcietinājuma pret viena miljona dolāru drošības naudu un papildu drošības ķīlu piecu miljonu dolāru apmērā kā garantiju tam, ka Štrauss-Kāns nemēģinās izvairīties no taisnās tiesas.

Sazinoties caur savu advokātu, Štrauss-Kāns pavēstīja, ka ir apņēmības pilns cīnīties.

Tiek arī gaidīts, ka aizstāvības advokāti izmantos tiesas sēdi, lai pieprasītu ātru piekļuvi policijas savāktajiem pierādījumiem viesnīcas istabā un no istabenes un Štrausa-Kāna paņemtajiem paraugiem.

ASV pirmstiesas procesa laikā abām pusēm jāsniedz paskaidrojumi par sava pretinieka savāktajiem pierādījumiem.

Prokurori paziņojuši Brafmanam, ka viņam visi materiāli būs pieejami attiecīgajā laikā.

Svētdien intervijā Francijas televīzijas kanāla M6 raidījumam «66 Minutes» Brafmans pauda pārliecību, ka viņa klients tiks attaisnots.

«Mums ir izredzes uzvarēt šajā lietā, jo es nedomāju, ka Štrausa-Kāna kungs ir vainīgs. Es ticu, ka viņš tiks attaisnots. Tas ir patiess paziņojums un ticība labam iznākumam,» pavēstīja advokāts, kurš aizstāvējis daudzas augsta līmeņa zvaigznes, tostarp arī Maiklu Džeksonu.

Štrauss-Kāns algo arī privātus izmeklētājus, kuri, domājams, vāc informāciju par viesnīcas «Sofitel» istabenes privāto dzīvi, un advokāti jau paziņojuši, ka viņu rīcībā nonākusi informācija, kas varētu likt nopietni apšaubīt istabenes sniegto ziņu patiesumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu