Monako svin kroņprinča Alberta II kāzas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Monako kroņprincis Alberts II laulājas ar savu līgavu Šarlēnu Vitstoku, pieliekot punktu gadiem ilgajai bezrūpīgajai vecpuiša dzīvei.

53 gadus vecais Alberts ir prinča Renjē III un Holivudas aktrises Greisas Kellijas dēls. Alberts mantoja troni pēc sava tēva nāves 2005.gadā. Vitstoka ir 20 gadus jaunāka par savu līgavaini. Abi iepazinās 2000.gadā, taču sabiedrībā pāris regulāri parādījās kopš 2006.gada. Par savu saderināšanos princis paziņoja pagājušā gada vasarā.

Albertam ir divi ārlaulībā dzimuši bērni - 20 gadus vecā Džasmina Greisa un sešus gadus vecais Aleksandrs Kosta. Džasmina piedzima Kalifornijā pēc Alberta īslaicīga romāna ar bijušo viesmīli Tamāru Rotolo, bet Aleksandra māte ir bijusī stjuarte no Togo Nikola Kosta.

Pēc troņa mantošanas Alberts oficiāli atzina sevi par Džasminas un Aleksandra tēvu, bet neviens no abiem bērniem nevar pretendēt uz troni, jo Monako konstitūcija prasa, lai troņmantnieks būtu dzimis likumīgā laulībā. 2002.gadā tika izdarītas izmaiņas konstitūcijā, atļaujot tronī kāpt Alberta māsai gadījumā, ja viņš nomirtu, neatstājot likumīgu troņmantnieku. Par šādu soli valsts izšķīrās, vēloties pasargāt gadsimtu ilgās Grimaldi nama tradīcijas. Ja šī dinastija paliks bez likumīga troņmantnieka, Monako būs vairs tikai Francijas protektorāts, un var zaudēt savu brīvību noteikt zemas nodokļu likmes.

Monako platība ir tikai 200 hektāru, un tajā ir aptuveni 32 tūkstoši iedzīvotāju.

Mantojot troni, Alberts atklāti atzina, ka izbaudījis savu brīvību neprecēta vīra statusā, bet pauda pārliecību, ka kādu dienu noteikti apprecēsies. Savu brīvību viņš «ieguldīja» sportista karjerā. Alberts ir piedalījies piecās ziemas olimpiskajās spēlēs valsts bobsleja komandas sastāvā un 1985.gadā piedalījās rallijā Parīze-Dakara. 1985.gadā viņš tika ievēlēts arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas sastāvā un 1993.gadā kļuva par Monako Olimpiskās komitejas prezidentu. Viņš gandrīz profesionāli spēlējis arī futbolu, handbolu, aizrāvies ar peldēšanu, vieglatlētiku, tenisu un slēpošanu.
 
Aizrautība ar sportu raksturo arī Alberta topošo sievu, kura iemācījās peldēt jau trīs gadu vecumā un kā peldētāja ir pārstāvējusi Dienvidāfrikas Republiku (DĀR) vasaras olimpiskajās spēlēs.

Tautā Alberts iemantojis patīkama cilvēka tēlu. Viņš ir dzimis 1958.gada 14.martā un izglītību ieguvis Monako un ASV. Alberts jau no bērnības brīvi pārvalda angļu un franču valodu, bet vēlāk iemācījās arī itāļu, vācu un spāņu valodu. Viņš studējis ekonomiku, psiholoģiju, filozofiju, mākslas vēsturi, antropoloģiju un socioloģiju.

Alberts tika uzskatīts par vienu no Eiropas visiekārojamākajiem līgavaiņiem, un, lai gan savu privāto dzīvi viņam lielā mērā izdevies paturēt noslēpumā, gadu gaitā pie viņa sāniem tika redzētas daudzas un dažādas sievietes.

Gaidām kāzu foto...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu