Štrauss-Kāns pirms epizodes ar istabeni redzēts ar citu sievieti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Štrauss-Kāns Ņujorkas viesnīcā naktī pirms it kā notikušā izvarošanas mēģinājuma redzēts plkst.1.20 iekāpjam liftā kopā ar citu sievieti, piektdien vēsta laikraksts «The New Tork Times».

Tas, kā viņi iekāpj liftā, redzams videokameru uzfilmētajā materiālā, laikrakstam apliecināja likumsargu pārstāvis. Ir noskaidrota sievietes identitāte un tas, kur viņa dzīvo, tomēr viņa ar izmeklētājiem runāt atteikusies.

Vēl arī divas citas viesnīcas darbinieces policijai apliecinājušas, ka Štrauss-Kāns viņas aicinājis pie sevis numuriņā, tomēr viņas, katra atsevišķi, ielūgumu noraidījušas.

Katrā gadījumā 14.maijā, nākamajā rītā pēc it kā notikušā uzbrukuma, Štrauss-Kāns pasūtījis brokastis numuriņā vienai personai, vēsta laikraksts.

Ņujorkas viesnīcas «Sofitel» istabene 14.maijā apsūdzēja izvarošanas mēģinājumā Štrausu-Kānu, kurš tobrīd bija SVF izpilddirektors, turklāt tika uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem kandidātiem Francijas 2012.gada prezidenta vēlēšanās. Štrauss-Kāns tajā pat dienā tika arestēs un ievietots cietumā. Vēlāk ieslodzījums tika nomainīts pret mājas arestu, bet tad arī tas tika atcelts. Tomēr varasiestādes paturējušas bijušā SVF vadītāja pasi, un viņam liegts pamest ASV.

Kā vēstījuši mediji, krimināllieta ir tuvu sabrukumam, jo tiekot apšaubīta apsūdzību cēlājas ticamība.

Ja liecības, ka Štrauss-Kāns gribējis pavedināt vēl arī citas sievietes, izrādīsies patiesas, tas varētu būt arguments par labu apsūdzības versijai, ka viņš bijis seksuāli agresīvs. Tomēr tikpat labi to varētu izmantot bijušā SVF vadītāja advokāti, cenšoties pierādīt, ka dzimumattiecības viņu klienta un istabenes starpā bijušas labprātīgas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu