Lagāra: Štrauss-Kāns bija «lielisks SVF vadītājs»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Iepriekšējais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Štrauss-Kāns bijis «lielisks vadītājs» un šai darbā daudz paveicis - tādus vārdus viņam veltījusi viņa pēctece amatā Kristīne Lagāra.

Tomēr viņa atzinusi, ka fondam būs vajadzīgs laiks, lai atveseļotos no skandāla, kura dēļ Štrausam-Kānam nācās atkāpties.

«Daļa cilvēku jūtas ļoti aizskarti, bet vēl viena daļa - nodoti,» Lagāra svētdien sacījusi televīzijas kanāla «ABC News» programmā «This Week». «Tā ir ļoti sarežģīta jūtu ķīmija, kurā jaucas kopā vilšanās, aizkaitinājums, dažkārt arī dusmas vai ļoti dziļas skumjas.»

Jau ziņots, ka Lagāra otrdien sāka pildīt SVF vadītājas pienākumus. SVF valde 28.jūnijā izvēlējās 55 gadus veco Francijas finanšu ministri Kristīni Lagāru par fonda izpilddirektori un valdes priekšsēdētāju uz piecu gadu termiņu, kas sācies 5.jūlijā.

Iepriekšējo SVF vadītāju Štrausu-Kānu, kas tika uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem iespējamajiem kandidātiem nākamgad paredzētajās Francijas prezidenta vēlēšanās, Ņujorkas viesnīcas istabene 14.maijā apsūdzēja izvarošanas mēģinājumā. SVF vadītājs tajā pašā dienā tika arestēts un ievietots cietumā. Vēlāk ieslodzījums tika nomainīts pret mājas arestu, bet tad arī tas tika atcelts. Tomēr varasiestādes paturējušas bijušā SVF vadītāja pasi, un viņam liegts pamest ASV.

Tiesa gan, mediji vēstījuši, ka viņa krimināllieta esot «tuvu sabrukumam», jo tiekot apšaubīta apsūdzību cēlājas liecību ticamība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu