Ūdenslīdēji rekonstruē baisos notikumus «Bulgārijas» mūzikas salonā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Kruīzu kuģim «Bulgārija» grimstot, daudziem bērniem, kas īsi pirms tam bija savākti mūzikas salonā, izdevās no tā izbēgt.

To ekskluzīvā intervijā «Life News» pastāstījuši ūdenslīdēji, kas centās restaurēt šausminošos notikumus mūzikas salonā, kurā kuģa grimšanas brīdī atradās aptuveni 50 bērni.

«Bērnu un pieaugušo uzvedība, kad viņus pārņem panika, atšķiras,» pastāstījis viens no 1024 ūdenslīdējiem, kas šobrīd strādā katastrofas vietā. «Bērni nesaprata, kāpēc istaba pēkšņi apgriezusies kājām gaisā. Viņi, iespējams, pat nenojauta, ka notiek kaut kas šausmīgs. Pirmais, ko nācās pārdzīvot mazuļiem - viņiem uzgāzās visas mēbeles, kas atradās salonā. Vairumam no bērniem, kas katastrofas brīdī atradās salonā, tomēr izdevās izbēgt no turienes,» stāsta ūdenslīdējs. «Taču koridorā viņi uzdūrās šķēršļiem pārbūvētās kravas telpas koridoros».

«Bērnu līķi atradās koridoros, dažādās kuģa telpās,» savu šausminošo stāstu turpina kāds ūdenslīdējs. Glābēji darbu pie kravas telpas sāka otrajā diennaktī pēc avārijas. Otrdien ūdenslīdēji atvēra galvenās kravas telpas un no rīta sāka vilkt ārā bērnu līķus.

«Visa bērnu istaba bija pārblīvēta ar mēbelēm. Tur, pretēji gaidītajam, tika atrasti tikai septiņi bērni. Daudzi ūdenslīdēji atzīst, ka darbu zem ūdens apgrūtina ne tikai sliktā redzamība, kas ir ne vairāk par metru, bet arī fakts, ka kravas telpa pārbūvēta un neatbilst aprakstam rūpnīcas dokumentos.

Kuģis ticis pārbūvēts ne reizi vien. Pašreizējā modelī kravas telpā nav telpu, kas paredzētas lielam cilvēku skaitam - drošības apsvērumu dēļ šīs telpas izvietotas augšējos klājos.

Jaunais plānojums arī sagādāja grūtības ar evakuāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu