Koziols: esošajai Saeimai vajadzētu turpināt strādāt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Esošajai Saeimai vajadzētu turpināt iesākto darbu un pierādīt sevi ar darbiem, pildot prezidenta izvirzītos uzdevumus, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja ilggadējais nekustamo īpašumu jomas uzņēmējs un AS «Diena» kontrolpaketes īpašnieks uzņēmējs Viesturs Koziols.

Koziols norāda, ka noteikti piedalīsies šīs nedēļas beigās notiekošajā tautas nobalsošanā un balsos pret Saeimas atlaišanu.

«Esmu viennozīmīgi par pārmaiņām valstī un politikā un spēcīgiem, godīgiem politiķiem, bet esmu tālu no ilūzijām, ka gada laikā tiksim pie godīgākiem deputātiem. Šajā Saeimā 60% bija jaunievēlēti deputāti. Un ko darīsim pēc gada, ja šī nebūs laba Saeima? Atkal atlaidīsim? Tā ir politiska bezatbildība, un tā ir šauru personisku interešu vadīta. Ja šī Saeima ir sākusi stādāt, viņiem maksā algas, tas ir deputāta pienākums šo valsti vadīt. Nedomāju, ka Latvijā ir kāda konstitucionāla krīze, un Saeimai vajadzētu turpināt stādāt un pierādīt sevi ar darbiem. Ja man būtu vara, es atstātu šo Saeimu strādāt un izvirzītu tai konkrētus uzdevumus,» sacīja Koziols.

Viņš ir pārliecināts, ka eksprezidents Valdis Zatlers lēmumu par ierosinājumu atlaist Saeimu izdarījis, personisku interešu vadīts, un tas uzņēmējam nav pieņemami.

«Zatlera iniciatīva ir nepārdomāts solis, un tas, ka tāda ranga politiķis mēneša laikā maina viedokli par 180 grādiem, man nav pieņemami. Mēnesi iepriekš viņš vēl nerunāja par, piemēram, konstitucionālo krīzi. Nav pieņemami, ka tāds politiķis, kurš vēlas kļūt par tautas un valsts glābēju, acīmredzot to ir veicis tikai savu interešu vadīts, jo saprata, ka netiks pārvēlēts, un sev par labu izspēlēja šo kārti, lai tiktu atkal politikā,» sacīja Koziols.

Viņš arī kategoriski noraidīja iespēju iesaistīties kādā politiskajā partijā un nav saņēmis arī šādus piedāvājumus. Koziols uzskata, ka būtu jādiskutē par Satversmes maiņu un deputātu skaita samazinājumu, kas būtu piemēroti mūsdienu ekonomiskajai situācijai.

«Būsim godīgi un moderni - Satversme ir novecojusi, un tas, ka tiek mainīts valsts pamatlikums, ir realitāte un pieņemta prakse. Taču par to ir daudz jādiskutē. Tāpat domāju, ka ekonomiski nevaram uzturēt 100 deputātus, un tas nav arī vajadzīgs. Par tautas vēlētu prezidentu man ir dalītas izjūtas - no vienas puses tā vajadzētu, bet, redzot, cik viegli ir ietekmējama tauta, baidos, ka tādejādi vienkārši par prezidentu tiks ievēlēts kāds bez pieredzes un profesionālajām īpašībām valsts labai pārvaldīšanai. Protams, ir vēl daudz citu lietu, kas jādara, bet bez šo pamatjautājumu izdiskutēšanas un labākā risinājuma atrašanas valsts tālākai attīstībai nevaram to izdarīt, un par ekonomiku var domāt pēc tam,» sacīja Koziols.

Jau ziņots, ka eksprezidents Valdis Zatlers 28.maijā ierosināja Saeimas atlaišanu un par to 23.jūlijā jābalso vēlētājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu