Tautas nobalsošanā zemāka aktivitāte nekā iepriekšējās Saeimas vēlēšanās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien līdz plkst.12 tautas nobalsošanā par Saeimas atlaišanu aktivitāte bijusi mazāka nekā pērn 10.Saeimas vēlēšanās.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija, šodien līdz plkst.12 uz referendumu bija ieradušies 275 000 balsotāji jeb 18,53% no visiem balsstiesīgajiem, savukārt iepriekšējās Saeimas vēlēšanās līdz pusdienlaikam bija nobalsojuši 377 317 vēlētāji jeb 25,29% balsstiesīgo.

Tāpat kā pērn arī šogad lielākā aktivitāte ir Vidzemes apgabalā.

Savukārt salīdzinot ar iepriekšējo referendumu, kas notika 2008.gada 23.augustā un kur pilsoņi balsoja par likumprojektu «Grozījums likumā «Par valsts pensijām», šodien vēlētāju aktivitāte dienas pirmajā pusē ir teju divas reizes lielāka. Iepriekšējā referendumā līdz plkst.12 bija piedalījušies 140 627 balsstiesīgo.

Jau ziņots, ka Vidzemē šodien nobalsojuši 22,38% no balsstiesīgajiem, Kurzemē - 21,63%, Zemgalē - 20,48%, Latgalē - 15,24%, savukārt viszemākā aktivitāte bijusi Rīgā, kur priekšpusdienā nobalsojuši 13,91% no visiem balsstiesīgajiem iedzīvotājiem.

Referendums notiks līdz plkst.22.

Referenduma jautājums ir: «Vai jūs esat par 10.Saeimas atlaišanu?» Balsošanas biļetenā ir divas iespējamās atbildes - «par» un «pret». Lai nobalsotu, jāievelk «+» (plusiņš) iepretim izvēlētajai atbildei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu