Zatleru ievēl par ZRP valdes priekšsēdētāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eksprezidents Valdis Zatlers ievēlēts par paša veidotās Zatlera reformu partijas (ZRP) valdes priekšsēdētāju.

Viņš līdz ar to būs arī partijas priekšsēdētājs.

Par Zatlera ievēlēšanu balsoja 251, pret bija divi balsotāji, bet trīs biļeteni tika atzīti par nederīgiem.

Partija plāno 13.augusta kongresā pieņemt ZRP priekšvēlēšanu programmu, aģentūru LETA informēja ZRP pārstāve Daiga Holma.

Kā ziņots, šodien «Sapņu fabrikā», Rīgā tika nodibināta Zatlera veidotā ZRP.

Par ZRP dibināšanu nobalsoja visi 293 sapulcei reģistrējušies dibinātāji.

Partijas mērķis būs «uz demokrātijas vērtībām un godīguma, tiesiskuma un atbildības principiem balstīta valsts pārvaldība un tautsaimniecības ilgtspējīga izaugsme».

Lēmumā par dibināšanu kā viens no mērķiem arī izvirzīts izveidot politisko partiju bez etniskā dalījuma. Vienlaikus partija iestāsies par Latvijas valstisko «kontinuitāti» un latviešu valodas kā latviešu tautas vienojošā elementa nostiprināšanu.

Par partijas logo izvēlēts medicīnisko palīdzību starptautiski simbolizējošais sarkanais krusts uz zila fona, un tajā iezīmēta no kreisās uz labo pusi vērsta bulta. Krusts simbolizē ārkārtas situāciju, kurā nepieciešama ārkārtas rīcība, žurnālistiem skaidroja portāla «Satori» redaktors un viens no jaunās partijas atbalstītājiem Reinis Tukišs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu