Vainhausa pirms nāves sapirkusies narkotikas par vairāk nekā 1000 sterliņu mārciņām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Kāds Eimijas Vainhausas draugs apgalvo, ka īsi pirms dziedātājas nāves palīdzējis viņai iegādāties narkotikas 1200 sterliņu mārciņu (962 latu) vērtībā.

Saskaņā ar 56 gadus vecā Tonija Azopardi apgalvojumiem piektdien, 22.jūlijā, ap plkst.23.30 viņš pēc dziedātājas lūguma ieradās pie Vainhausas mājām Londonas ziemeļos. Paņēmuši taksometru, abi devušies uz netālu esošo Vesthempstedu, kur viņa kādam piezvanījusi. Īsi pēc tam ieradās kāds abu paziņa un pārdeva dziedātājai 14 gramus kokaīna un 14 gramus heroīna.

Tad dziedātāja aizveda Azopardi uz viņa mājām un atvadījās. «Viņa mani noskūpstīja, un tas arī viss, tā bija pēdējā reize, kad es viņu redzēju,» atklāja Azopardi. «Viņa izskatījās labi, veselīgi - it kā viņa jau kādu laiku būtu tīra un mazliet uzbarojusies. Es nespēju noticēt, kad uzzināju, ka viņa ir mirusi.»

Azopardi apgalvojumi ir pretrunā ar Vainhausas tēva Miča paziņojumu, ka viņa trīs gadus nav lietojusi narkotikas un nesen arī pārtraukusi lietot alkoholu. Dziedātājas tēvs arī apgalvo, ka pirms nāves viņa bijusi viena un mājā nav atrastas ne narkotikas, ne to lietošanai paredzētais aprīkojums.

Neraugoties uz to, Azopardi uzstāj, ka viņš saka patiesību. «Es gribu, lai Eimijas ģimene zinātu patiesību par to, kas notika. Es gribu viņiem palīdzēt, taču es raizējos par savu drošību.»

Pirmdien Azopardi vēlreiz nopratinās policija.

Kā vēstīts, 23.jūlijā 27 gadus vecā Vainhausa atrasta mirusi savā dzīvoklī Londonas ziemeļos. Autopsija nāves cēloni neuzrādīja, tādēļ tiek veiktas papildu toksikoloģiskās analīzes, un to rezultāti gaidāmi pēc divām līdz četrām nedēļām.

Vainhausa iemantoja pasaules slavu 2006.gadā ar hitu «Rehab», bet 2008.gadā ieguva četras «Grammy» balvas. Tomēr daudzsološo karjeru pamatīgi sašūpoja viņas atkarība no apreibinošajām vielām, un pēdējos gados viņas vārds daudz biežāk izskanējis tabloīdos saistībā ar dažādiem skandāliem.

Pēdējais incidents notika jūnijā - Belgradas koncertā, kuram bija jāievada Eiropas koncertturneja. Dziedātāja kāpa uz skatuves pamatīgā reibumā. Viņai sagādāja grūtības ne tikai atcerēties dziesmu tekstu, bet arī noturēties taisni. Tāpat viņa nespēja atcerēties, kur atrodas, jo sākumā sveicināja Atēnas, tad - Ņujorku.

Pēc koncerta, ko Belgradas prese nodēvēja par īstu katastrofu, Vainhausa atcēla divus tuvākos koncertus Turcijā un Grieķijā un solīja atgriezties uz skatuves 8.jūlijā, taču tad pēc menedžera ieteikuma atcēla arī koncertus Spānijā, Šveicē, Itālijā, Austrijā, Polijā, Ungārijā un Rumānijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu